23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stenis vision: Genbrug for fremtiden

I en tid, hvor klimaforandringer og bæredygtighed er nøgleord, er det mere vigtigt end nogensinde for virksomheder at træde frem og tage lederskab. Hos Steni har vi forpligtet os til at gå forrest i kampen for en mere bæredygtig fremtid, og vores syn på genbrug går langt ud over overfladeniveauet og dykker ned i kernen af, hvad genbrug virkelig betyder.

En dybere forståelse af genbrug og genanvendelse

Helt centralt for os hos Steni er forskellen mellem genbrug og genanvendelse. Begge begreber er prisværdige i deres egen ret, men vi mener, at genbrug rummer et større bidrag til bæredygtighed. Genbrug handler om at tage et produkt og bruge det til det samme formål, det blev skabt til. Det er en direkte genbrug uden behov for yderligere ressourceforbrug eller energi. 

Genanvendelse derimod indebærer en proces, hvor alle materialer bruges igen, men ofte kræver det den samme mængde energi som produktionen af et nyt produkt. Her er det vigtigt at understrege vigtigheden af at designe og bygge til genbrug snarere end genanvendelse, da det er den mest effektive måde at bevare vores ressourcer på. Bæredygtighedschef, Claus Bøgeskov, understreger, ”Det er for uambitiøst kun at bygge efter genanvendelse, da det ikke er den bedste udnyttelse af vores ressourcer. Hos Steni mener vi, at vi skal bygge efter, at materialer kan genbruges igen og igen for at bidrage til den grønne omstilling”. 

Stenis løsning: Bæredygtige materialer

Stenis produkter illustrerer denne tilgang på en måde, som få andre kan matche. Mens traditionelle materialer som træ og fibercement ofte ender med at blive forbrændt eller nedbrudt efter en vis periode, tilbyder vi plader, der er en langt mere bæredygtig løsning. Steni-plader der har siddet i 50 år kan genbruges igen, og 15 års ekstra garanti er også inkluderet. Med muligheden for at blive genbrugt igen og igen, undgår man behovet for at bygge med nye materialer, hvilket sparer både ressourcer og energi.

Byggebranchens ansvar

Vi retter en opfordring til bygherrer og arkitekter overalt: det er på tide at tænke bæredygtigt i hvert skridt af byggeprocessen. Hvis genbrugsmaterialer ikke er en mulighed, bør der i det mindste bygges og designes, så det belaster miljøet så lidt som muligt. Byggematerialer bør vælges med omhu for at sikre, at de kan genbruges direkte uden behov for omfattende forarbejdning eller energiforbrug.

Vi opfordrer hele byggeindustrien til at tænke langsigtet og handle ansvarligt. Ved at designe til genbrug frem for genanvendelse kan vi sikre, at vores ressourcer bevares og vores planet beskyttes. Lad os tage denne udfordring op og arbejde sammen for at skabe en mere bæredygtig fremtid for kommende generationer. 

Steni Danmark A/S
Bækkeskovvej 5
2665 Vallensbæk
Vallensbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78508019
P nummer: 1002553042

Kontaktperson

KMH
Karsten Marott Hansen
Country Manager
+45 28871402 karsten@steni.dk

Send til en kollega

0.047