23948sdkhjf
Del siden
Annonce

De små firmaer trækker læsset

Det er de små firmaer, der trækker læsset, når det kommer til uddannelsen af nye malersvende. Og byggebranchen er bedst til at tage lærlinge.

I gennemsnit er der cirka én lærling for hver 10 ansatte i byggevirksomheder, der har under 50 ansatte. Og det er der ingen andre brancher, der kan måle sig med.

Til gengæld svigter de store deres uddannelsesansvar, og tager markant færre lærlinge end de burde, når man ser på deres størrelse. For det er de mindre byggevirksomheder med under 50 ansatte, der står øverst på sejrsskamlen i konkurrencen om, hvem der løfter det største lærlingeansvar, og det er måske ikke rimeligt, mener SMVdanmark. Set i forhold til, at der selvfølgelig skal være en vis mængde fastansatte til at tage sig af lærlingene, og mindre virksomheder derfor har en naturlig øvre grænse, så uddanner de på livet løs. I gennemsnit er der ca. én lærling for hver ti ansatte i bygge- og anlægsvirksomheder med under 50 ansatte. Og dét er der ingen andre brancher, der kan måle sig med. Andenpladsen indtages af landbruget og nummer tre er industrien.

Men til gengæld svigter de store virksomheder. I de største byggevirksomheder med over 250 ansatte er der i gennemsnit kun 5,5 lærlinge pr. 100 ansatte. På et groft gennemsnit kan man derfor sige, at de mindre byggevirksomheder tager næsten dobbelt så mange lærlinge, som de store, når man måler det op mod, hvor mange ansatte i alt, der er. Det viser en ny analyse fra SMVdanmark.

Læs artiklen Velkommen i medlemsbladet Danske Malermestre 

Foto Brian Rasmussen

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.048