23948sdkhjf
Del siden
Annonce

LCA-analyser som en central del af byggeprojekter

Der observeres en voksende interesse for den indlejrede energi i byggematerialer og udviklingen af beregningsværktøjer som en del af bestræbelserne på at mindske den samlede miljøpåvirkning fra byggebranchen.

LCA i Praksis hos Frandsen & Søndergaard:

Frandsen & Søndergaard har været pionerer i implementeringen af Livscyklusvurdering (LCA) som en central del af deres byggeprojekter. Ved hjælp af LCAByg-programmet udfører de grundige analyser på materiale-, komponent-, bygnings- og projektniveau. Denne tilgang giver værdifuld indsigt for producenter, leverandører, bygherrer og designteams og sikrer, at bæredygtighed er integreret på tværs af hele byggeprocessen.

LCA som Redskab til Klimabevidst Beslutningstagning:

LCA-analyser foretaget af virksomheder som Frandsen & Søndergaard baserer sig på miljøvaredeklarationer (EPD'er) udarbejdet i overensstemmelse med europæiske standarder. Disse deklarationer dokumenterer et materials klimabelastning fra produktion til levetidens afslutning, og inkluderer også transport og emballage. Ved at bruge LCA som oplyst grundlag kan byggebranchen træffe grønnere beslutninger og i sidste ende bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Fremtiden: Overholdelse af Lovmæssige Krav og Bæredygtige Alternativer:

Den danske regering har erkendt byggeriets rolle i klimaforandringerne og implementerede fra den 1. januar 2023 et lovmæssigt loft over CO2-udledning pr. kvadratmeter for bygninger over 1000 m2. Dette sætter fokus på behovet for at øge bevidstheden om bæredygtige alternativer og konstruktionsmetoder. Virksomheder som Frandsen & Søndergaard står klar til at imødekomme disse krav ved at fortsætte deres dedikation til LCA-analyser og vedvarende innovation.

Livscyklusvurderinger er ikke blot et teknisk værktøj; de repræsenterer en vej frem mod en bæredygtig byggebranche. Virksomheder, myndigheder og beslutningstagere kan ved hjælp af disse analyser navigere mod en fremtid, hvor byggeriet ikke blot opfylder øjeblikkets behov, men også respekterer planetens behov. Med LCA som pejlemærke kan vi alle bidrage til at forme en byggebranche, der ikke blot bygger strukturer, men også bygger en grønnere fremtid.

Læs mere her: https://frandsen-sondergaard.dk/
 
 
 

Frandsen & Søndergaard, Rådgivende Ingeniørfirma K/S
Voergårdvej 8
9200 Aalborg SV
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28489676
P nummer: 1011145392
Nyeste opslag fra Frandsen & Søndergaard, Rådgivende Ingeniørfirma K/S
Indlæs flere opslag

Send til en kollega

0.032