23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fagre nye verden

En ny, tysk maling, testet af den tyske pendant til Teknologisk Institut, kan angiveligt reflektere varmestråling. Virker produktet som lovet, har det store perspektiver.

Danske Malermestres Faglig tekniske afdeling har gennem årene været præsenteret for en del nytænkning og banebrydende nye produkter i malerfaget. Nogle virkelig fantastiske, andre mindre heldige, men her er der noget, der tyder på, at det er afprøvet og dokumenteret i alle retninger.
 
Der er her tale om et produkt, ClimaCoating, der er testet af den tyske pendant til Teknologisk Institut. Og ClimateCoating er mere end bare maling. Forklaringen på det er et særligt tilsat additiv, som danner en særlig struktur med en helt speciel virkning. Udover opløsningsmidlet vand er der akryl bindemiddel, titandioxid og pigmenter i, som er kendt i forvejen fra almindelige malinger, så er der tilsat glaskeramiske, hule kugler til dispersionen med en diameters fordeling på 10 til 120 um og 40 um i median.
 
Herefter tilføres så en række nødvendige tilsætningsstoffer til det keramiske materiale.
 
Malingen påføres i en lagtykkelse af cirka 300 um vådfilm og danner efter to til tre uger en keramisk membran som er en særdeles fleksibel og diffusionsåben membran.

Læs den faglig tekniske artikel Fagre nye verden i medlemsbladet Danske Malermestre 

Foto Mads Jensen, Ritzau/Scanpix

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.062