23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Velkommen

Danske Malermestre får hvert år mange nye medlemmer – store som små. Men hvem er de? Hvorfor har de meldt sig ind? Denne gang Jonathan Andersen, Bifrost Malerfirma, i Svendborg

Hvad er det for en type virksomhed, du driver?
Jeg blev udlært i 2017 og blev selvstændig sidste år. Jeg arbejdede både for min mester, hvor jeg blev udlært og hos en mester i Odense. I virkeligheden er jeg også uddannet tandlaboratorietekniker. Det vil sige, jeg begyndte for mange år siden på maleruddannelsen, men droppede ud, da jeg havde problemer med mine håndled. Jeg har kørt rigtig meget på rulleskøjter og har brækket håndleddene mange gange. Til sidst fik jeg indopereret metalskinner, men de gav problemer, når jeg arbejdede som maler, så jeg droppede ud og begyndte på den anden uddannelse. Men det var alligevel for stillesiddende, så da jeg fik fjernet skinnerne i håndleddene, gik der ikke lang tid, før jeg begyndte på maleruddannelsen igen og fik merit fra tidligere. Jeg blev vinterfyret for et par år siden, men havde en kammerat, som lige var startet for sig selv i Odense. Jeg endte med at få arbejde hos ham med den aftale at suge til mig af viden, indtil jeg var klar til at begynde for mig selv.

Hvem er dine primære kunder?
Jeg er bare mig selv, endnu. Jeg har lagt en treårsplan for, hvordan det gerne skal gå. Om tre år er det planen, at jeg skal have et par ansatte og måske en lærling, men nu må vi se. Lige nu synes jeg bare, det er hammerfedt, og jeg nyder det hele. Jeg har mange privatkunder, og sommetider får jeg også et par opgaver fra mine tidligere mestre. Og så har jeg også pludselig fået en murermester og en tømrermester i mit netværk, og det har også givet et par opgaver. Det er meget mund til mund.

Hvorfor har du meldt dig ind i Danske Malermestre?
Jeg har meldt mig ind for fællesskabets skyld. Jeg har altid hørt meget om det kollegiale her i Svendborg, hvor jeg også er uddannet og har arbejdet tidligere som svend. Og jeg glæder mig til at blive en del af det fællesskab. Nu skal jeg have sat mig ind i, hvad I kan tilbyde. Jeg skulle have været med på kursus for nye medlemmer til november, men det blev desværre aflyst, så jeg har tilmeldt mig det næste kursus. Og så skal jeg med på Nyborg Stævnet.

Hvad er dine forventninger til medlemskabet?
Jeg er sikker på, at der er meget ekspertise, som jeg kan trække på. Jeg har haft nogle problemer med en kunde, hvor jeg kunne sparre med min gamle mester. I det hele taget forventer jeg meget at få kollegaer, jeg fagligt kan sparre med, og få erfaring i det at være mester.

Foto Alex Tran

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047