23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Som far så søn

Viden og erfaring i malerfaget er gået i arv gennem generationer. I dag kan de klassiske metoder måske være vejen til et moderne og bæredygtigt malerfag.

Martin og Tinus Behrendt er far og søn, de er mester og svend, og hver dag arbejder de side om side med de klassiske malerteknikker.

Traditionelt er viden om håndværket og materialer gået videre fra mester til svende og lærlinge ved sidemandsoplæring. Der findes nedskrevne opskrifter på, hvordan man blander materialer og udøver teknikker. Men det meste ligger i mundtlige overleveringer og måske også lidt som ’familiehemmeligheder’.

Sådan er det også i Malerfirmaet M. Behrendt & Søn. Her er far og søn i gang med at restaurere søjlerne i kolonnaden ved

Amalienborg Slot. Det er i øvrigt heller ikke første gang, at Martin Behrendt udfører lige netop det arbejde. For i 1990’erne lærte han som ung malersvend teknikken af sin far, malermester Flemming Jensen, der havde mesteren inden for de klassiske teknikker, Arne Bäck, som sin læremester og faderrolle.

- Arne Bäck kunne istandsætte søjlerne korrekt med linolie og sand. Jeg har lært håndværket af Arne og min far, og med Tinus er vi nu i gang med "fjerde" generation, fortæller Martin Behrendt.

De arbejder med en imitationsteknik med linolie og sand for at få søjlernes overflade til at ligne sandsten. For reelt er de bygget af fyrretræ i 1794, hvor kolonnaden blev opført for at skabe en overdækket forbindelse mellem slottets fløje.

Læs artiklen Som far så søn i medlemsbladet Danske Malermestre 

Foto Kirsten Bille

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.063