23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DI Lolland-Falsters Initiativpris '23

Hos BAYO.S er der fokus på at kvalitetssikre fundering med skruefundamenter og dermed gøre en forskel for Co2-regnskabet i byggeriet. Virksomheden fik fredag d. 24. november 23 overrakt DI Lolland-Falsters Initiativpris.

Skruefundamentet er traditionelt brugt ved mindre lette byggerier. Men da Niels Thorup Madsen fra BAYOS skruefundamenter begyndte at undre sig over, hvorfor der ikke var nogen i branchen, der kunne beregne en skruepæl, tog han turen fra Lolland til Aalborg for at mødes med geoteknisk ingeniør Jens Jakob Porsmose og professor i geoteknik og fundering Lars Bo Ibsen.

Her fandt de tre en fælles nysgerrighed på muligheden for at bringe skruefundamentet ind i større byggerier og på den måde spare betydelige mængder CO2 på materialeforbruget og samtidigt lette byggeprocessen. Med deres forskellige faglige tilgange og utrættelige mod på at finde løsninger på væsentlige problemer har de tre sammen med deres teams samarbejdet tæt. De har kortlagt skruefundamenters store potentialer for at optimere bæreevne, hvis der tages højde for, hvordan gevindet påvirker bæreevnen i forskellige jordtyper.

I Danmarks største sandkasse på Aalborg Universitet kan Lars Bo Ibsen og hans team styre lejringstæthed, sidetryk, lodret last, moment og meget mere. Og her udvikles nu et instrument med software, som beregner bæreevne baseret på sensorer, der ved nedskruning registrerer nedskruningshastighed, tryk og moment. Data herfra sendes derefter i en dokumentationsrapport direkte fra montagemaskinens sensorer på byggepladsen til rådgivere. 

Med den nye dokumentationsmetode bliver der ikke sat mere stål i jorden, end der reelt er brug for.  Både til gavn for miljøet og økonomien.

BAYO.S Skruefundamenter ApS fik overrakt initiativprisen på virksomhedens adresse den 24. november 2023. Ved prisoverrækkelsen deltog borgmester i Guldborgsund Kommune Simon Hansen og bestyrelsesleder for DI Lolland-Falster Jakob Søndergaard Nielsen.

- BAYO.S Skruefundamenter ApS er en foregangsvirksomhed, som mange kan lade sig inspirere af. De er innovative og har set potentialet i den grønne omstilling. I virksomhedens udvikling har man været god til at række ud og bruge mange af de tilbud, som der findes i forhold til erhvervsfremme. Samtidig har de stor fokus på deres værdikæde og med deres ambitiøse planer for fremtiden, så er de er den helt rigtige vinder af DI Lolland-Falsters Initiativpris ’23, siger Jakob Søndergaard Nielsen bestyrelsesleder for DI Lolland-Falster.

- Vi er stolte og beærede over at modtage prisen, som er en anerkendelse af vores arbejde. Og vi vil samtidig sende en tak til de samarbejdspartnere og medarbejdere, som har været med til at udvikle vores virksomhed, siger Niels Thorup Madsen.

BAYO.S skruefundamenter:

  • er ISO-certificeret og CE-mærket
  • er produceret og godkendt til byggeri i EU
  • overholder EN-normen for stål, svejsning og galvanisering
  • understøtter BR18
  • kan dokumentere i konstruktionsklasse 1, 2, 3 og 4
  • giver mulighed for at tegne en lovpligtig byggeskadesforsikring
  • kan dokumentere bæreevnen i henhold til Eurocode 7 normen
  • kan dokumentere levetid
  • udfærdigelse af SBi 271 og DS1140


Vil du høre mere om, hvordan du kan bruge skruefundamenter til dit næste projekt så ring til BAYO.S på tlf. 70 275 275.

Læs mere om BAYO.S forskning i skruefundamenter her: Forskning i skruefundamenter

Læs pressemeddelelse fra DI her: Initiativpris går til virksomhed med innovative skruefundamenter

BAYO.S Skruefundamenter ApS
Ankervej 1
4800 Nykøbing Falster
Guldborgsund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK39002299
P nummer: 1022918954

Kontaktperson

MT

Send til en kollega

0.047