23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Spar op mod 47% fossilt CO2 med træ fra Rold Skov Savværk

Nu er der endnu bedre muligheder for at bidrage til den grønne omstilling ved at bygge bæredygtigt med konstruktionstræ fra Rold Skov Savværk.

Rold Skov Savværk kan nu levere træ med dokumenterede CO2 besparelser på helt op til 47% sammenlignet med den svenske branche-EPD og 38% sammenlignet med den danske branche-EPD. Dette er blevet muligt med udgivelsen af vores nye produktspecifikke EPD som dokumenterer effekten af vores langvarige og fortsatte arbejde med miljø og bæredygtighed på vores savværker. Bæredygtigt byggeri er oppe i tiden som aldrig før og der er mange faldgruber for forbrugerne, hvilket understreger vigtigheden af god og nøjagtig dokumentation for påstande om bæredygtighed.

En EPD, eller miljøvaredeklaration på dansk, er en anerkendt metode til at kortlægge et produkts eller en services miljøpåvirkning i hele levetiden, som måles på en række forskellige parametre, herunder CO2 udledning. EPD’ere findes i to forskellige varianter; branche- og produktspecifikke EPD’ere. Branche EPD’ere dækker over et gennemsnit for en given branche eller produkttype og baseres på et datagennemsnit fra branchen. Produktspecifikke EPD’ere bliver lavet med udgangspunkt i et bestemt produkt for en bestemt producent og er derfor mere repræsentative for det produkt man anvender. EPD’erne anvendes i en livscyklusanalyse, eller LCA, hvis formål er at dokumentere bygningens klimaaftryk aftryk efter et vugge-til-grav princip.

Byggebranchen er ansvarlig for ca. 30% af den samlede CO2 udledning i Danmark og det er derfor helt essentielt med en lovgivning der gør det nødvendigt at bygge og tænke anderledes for at nå i mål med reduktionen af vores klimaaftryk i henhold til Paris-aftalen. Derfor blev der, i januar 2023, indfaset et krav om LCA-analyser for alt nybyggeri og introducerede samtidig en grænseværdi for byggeri over 1000 m2 på 12 kg CO2/m2/år. Fra 2025 vil kravet også gælde nybyggeri under 1000 m2 og grænseværdierne vil blive skærpet frem mod 2030.

Rold Skov Savværks produktspecifikke EPD er den første og, i øjeblikket, eneste produktspecifikke EPD for dansk konstruktionstræ og den viser muligheden for store CO2 besparelser ved at vælge træ fra Rold Skov Savværk. Bygherrer får, med den nye produktspecifikke EPD, væsentligt bedre muligheder for at imødekomme de nye bæredygtighedskrav og bidrage til den grønne omstilling ved at vælge Rold Skov Savværk som leverandør til jeres næste byggeprojekt.

EPD’en kan findes på vores hjemmeside: www.roldskov.dk/certificeringer/epd eller i databasen hos EPD Danmark, hvor en digitaliseret udgave til brug i LCAByg også findes.

For mere information kan salgsafdelingen kontaktes på:

Telefon: 99 40 40 60
Mail: salg@roldskov.dk

Rold Skov Savværk A/S
Viborgvej 930
8471 Sabro
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31259517
P nummer: 1003031528

Kontaktperson

THK
Tobias Hedegaard Kühnau
Bæredygtigheds medarbejder
thk@roldskov.dk

Send til en kollega

0.031