23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få hul på det klima- og miljøvenlige byggeri

Rådgivende ingeniører kan hjælpe bl.a. håndværksmestre med at knække koden til at bygge mere bæredygtigt

Bæredygtigt byggeri fylder rigtig meget i medierne men har kun i mindre grad sneget sig ind på de danske byggepladser. Gennem de seneste års byggeboom har det ofte været nemmere at trække på års erfaringer med traditionelt byggeri i stedet for at bruge ressourcer på at sætte sig ind i nye processer, materialer og metoder. 

Bygbart, brugbart, bæredygtigt byggeri

Der kan være en del at sætte sig ind i, og der er mange forskellige aspekter og vinkler på bæredygtigt byggeri, og det kan måske synes svært at finde frem til de parametre, der giver mest mening for den enkelte bygherre. Det er naturligvis stadig mindst krævende bare at bygge, ’som man plejer’, men med lidt indledende hjælp vil flere – også mindre – aktører i byggebranchen kunne tilbyde kunderne et brugbart, bygbart miljø- og klimavenligt byggeprojekt, som kan hjælpe Danmark på vej mod mindre CO2 udledning og mere biodiversitet.

DGNB – helhedsorienteret certificering

En DGNB-certificering af et byggeri er én vej at gå for at bygge mere bæredygtigt. DGNB er en helhedsorienteret certificeringsordning, og populært sagt er det en måde at sætte bæredygtighed på formel, sådan at det er nemmere at forholde sig til. 

DGNB kommer rundt om alle et byggeprojekts aspekter, og byggeriet vurderes ud fra 36 kriterier inden for kvaliteterne miljø, økonomi, sociale kvaliteter, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdets kvaliteter. 

Det kan lyde omfattende, men får man tænkt certificering af parcelhus / villa ind helt fra starten af et byggeprojekt, viser DGNB manualen for det meste vej gennem de mange valg.

Certificeret i bæredygtighed og DGNB

Rebekka Grønlund Ulriksen er vores ekspert, når det gælder bæredygtigt byggeri. Hun er uddannet bygningskonstruktør og udfører både statiske beregninger og energiberegninger til bl.a. enfamiliehuse. Rebekka er desuden certificeret rådgiver i bæredygtighed samt DGNB-konsulent, hvilket betyder, at hun bl.a. har styr på LCA-beregninger, der udgør en vigtig del af en DGNB-certificering. Den klimaberegning, der siden 1/1 2023 har været et lovkrav i forbindelse med opførelse af bl.a. parcelhuse, villaer og rækkehusbebyggelser er også et af Rebekkas specialer.

DGNB-certificering af enfamiliehus er blevet mindre kompliceret

DGNB-certificeringen af parcelhuse / villaer er med DGNB Villa, der blev introduceret tidligere i år, blevet mere overskueligt og mindre omfattende. Som DGNB Villa konsulent kan Rebekka guide bygherre og entreprenør gennem processen og forklare betydningen af de forskellige valg (indretning, orientering, materialer, byggemetode, etc.), der tages i forbindelse med projektering af et enfamiliehus, og være med til at undgå bekostelige fejldisponeringer. 

Har du brug for rådgivning om bæredygtighed i forbindelse med opførelse af parcelhus / villa – så tag kontakt til Rebekka på rebekka@erasmus.dk eller tlf. 9623 4603

 

Erasmus & Partnere A/S
Åstrupvej 10
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28493584
P nummer: 1011158311

Send til en kollega

0.047