23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SYSTRA hjælper Roskilde Kommune med at etablere 600 nye parkeringspladser i nyt boligområde

SYSTRA hjælper Roskilde Kommune med at etablere 600 nye parkeringspladser i det nye boligområde Sankt Hans i Roskilde. Projektet omfatter desuden rådgivning om infrastruktur, adgangsforhold, busholdepladser og cykelparkering.

Området Sankt Hans i Roskilde er netop nu ved at gennemgå en transformering fra at være et psykiatrisk hospital til et attraktivt og bæredygtigt boligområde med fokus på grønne aspekter. Her skal en række eksisterende bygninger omdannes til et nyt blandet byområde med 32.000 m2 forskellige boliger, erhverv, kultur og offentlige funktioner.

Indsatserne er en del af realiseringen af Helhedsplan for Sankt Hans, som blev politisk vedtaget i januar 2021. Med helhedsplanen har byrådet lagt retning og rammer for fremtidens Sankt Hans.

SYSTRAs rolle i projektet
SYSTRA hjælper bygherren Roskilde Kommune med at omdanne det gamle område ved bl.a. at etablere 600 parkeringspladser og rådgive om infrastruktur, adgangsforhold for bilister, cyklister og gående, busholdepladser og cykelparkering ved et nyt trafikalt knudepunkt. SYSTRA er udover trafik- og vejprojektering også ansvarlig for udførelsen af et landskabsprojekt i de kommende faser med fokus på landskabsarkitektur og beplantning af de områder der omdannes. Helhedsplanen for landskabsprojektet og er tegnet af LYTT Architecture og BOGL har bidraget som underrådgiver til SYSTRA under skitseprojektering.

Det overordnede styringsprincip er, at den forøgede trafik, som nye boliger og udadvendte funktioner vil give, ikke sker på bekostning af parklandskabet og kulturmiljøerne – og de omkringliggende områder ikke belastes unødigt.

SYSTRA leverer følgende ydelser til projektet:

  • Skitseprojektering (vejprojekt og landskabsarkitektur)
  • Detailprojektering (vejprojekt og landskabsarkitektur)
  • Ledningskoordinering
  • Udbud
  • Projektopfølgning FA
  • Byggeledelse og fagtilsyn

Følg SYSTRA på LinkedIn og Instagram og læs mere om os på vores hjemmeside

SYSTRA Danmark A/S
Kaj Fiskers Plads 10
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26048494

Kontaktperson

Rasmus Svith
Afdelingschef
rsvith@systra.com

Send til en kollega

0.047