23948sdkhjf
Del siden
Annonce

JYTAS bygger nyt svanemærket børneunivers til Ringsted Kommune

Vi er glade for endelig at kunne afsløre, at vi har vundet totalentreprisen på den nye daginstitution ’Børnehuset Mælkevejen’ til Ringsted Kommune.

Institutionen opføres i et plan og skal rumme 2 vuggestue- og 3 børnehavegrupper - i alt 100 børn og 25 personaler. Faciliteterne skal først og fremmest indbyde til leg og læring individuelt i grupperne, og i samhørighed på fællesarealerne. Stor fleksibilitet i indretningen skal sikre trivsel for alle der færdes i bygningen - både børn, personale og forældre skal have en gnidningsfri hverdag.

Visionen med byggeriet er at skabe både pædagogisk værdi og et legende og kreativt univers for børn i flere aldersgrupper. Institutionen skal skabe en sammenhæng mellem grupperne og gøre fælles aktiviteter til et bindeled mellem vuggestue og børnehave. Dette gøres bl.a. muligt ved at bruge centrum af bygningen som et multifunktionelt rum, hvor der opfordres til fællesspisning og fælles samlingssted. Derudover skal fleksible læringsmiljøer internt i grupperne skabe ro, tryghed og nærvær. Desuden vil et stort vinduesparti i fællesrummet skabe sammenhæng mellem inde- og udearealer, hvor naturen inviteres med indenfor, og personalet har let adgang til gårdmiljøet og legepladsen.

Klaus Hansen, formand for Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune, udtaler i en pressemeddelelse:
 ”Børnehuset Mælkevejen opføres i totalentreprise, som modulbyggeri, der bygges indenfor på en fabrik og derefter samles og færdiggøres på pladsen. Det medvirker til en meget høj byggekvalitet, og samtidig reduceres byggepladsomkostninger og leveringstid. Vi har desuden lagt stor vægt på, at byggeriet er bæredygtigt og fleksibelt. Huset bliver for eksempel også Svanemærket.”

Mere fokus på bæredygtighed i modulbyggerier
Ved at certificere byggeriet med Svanemærket sikres, at bygningen skaber værdi til glæde for både bygherre, personale og børn samt garanterer sunde indendørsforhold og reducerer den miljømæssige påvirkning. Svanemærkningen indebærer strenge obligatoriske krav til byggeriets livscyklus, hvor der tages højde for udvinding og produktion af materialer, byggeproces, brugsfase samt genanvendelse og afskaffelse af affald. 

Sagt kort og godt sikrer vi et sundt indeklima, fremmer ressourceeffektiviteten, reducerer klimapåvirkningen og sikrer en giftfri cirkulær økonomi og bevarelse af biodiversitet

Vi glæder os til at komme i gang med børnehuset og ser frem til et godt samarbejde med Ringsted Kommune, Arkhus Bygningsrådgivning og de kommende brugere af byggeriet.

Mangler I plads til børnene i kommunen?
Læs mere om vores tilgang til bæredygtighed på vores hjemmeside her, eller ring og hør mere om jeres muligheder på tlf. 8694 6800.

JYTAS A/S
Århusvej 211
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20763647

Kontaktperson

JA

Send til en kollega

0.047