23948sdkhjf
Del siden
Annonce

JYTAS bygger high-end DGNB-certificeret daginstitution til Ballerup Kommune

JYTAS har vundet endnu en licitation - denne gang en integreret daginstitution i to plan på 1.947 m2 i Skovlunde. Institutionen skal huse 160 børn og personale fordelt på 5 vuggestue- og 5 børnehavegrupper.

Den integrerede daginstitution i to plan skal opføres som high-end modulbyggeri, og udformes som et liggende H med et flot ankomstgårdrum og legeplads på modsatte side. I fællesrummet etableres en stor trappe, som laver en sammenkobling mellem vuggestue og børnehave. På trappen opbygges et legehus/klatretårn, hvor børn fra både vuggestue og børnehave kan mødes i leg og læring. Udover det store trapperum etableres en elevator. 

Institutionen indeholder obligatoriske rum såsom liggesale, køkken, grupperum, puslerum og toiletter. Derudover etableres en stor multisal, hvor børnene kan tumle, lege og udfordre deres motorik, flere fælles værksteder og et stort åbent gårdrum. Alle rum i bygningen indrettes med store vinduespartier og på 1. etage etableres siddenicher i vinduerne. 

På facaderne monteres lodrette og vandrette ThermoWood træprofiler, som skaber et moderne, rent og naturtro udtryk, og giver en flot sammenhæng med naturen i området. I de nedhængte akustiklofter placeres alle tekniske installationer og på taget etableres ventilationsanlæg, så det ikke tager unødig plads i bygningen eller generer brugeren, men samtidigt er let at tilgå for teknikeren.

DGNB er en bæredygtig certificering af bygninger, som vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeværdigt. JYTAS stræber efter udelukkende at bygge enten svanemærkede eller DGNB-certificerede institutioner i fremtiden og Børnehuset Troldebo er et utroligt spændende projekt. 

”Hos Jytas går vi ikke på kompromis - vi leverer modulbyggeri hvor bæredygtighed, teknologi, kvalitet og arkitektur mødes som en integreret enhed. Derfor var det også en naturlig del af vores udvikling at kaste os ud i DGNB-certificering. Vi er meget begejstrede for at bidrage til den grønne udvikling i branchen og ser frem til mange lignende projekter” – siger JYTAS’ tegnestueleder Peter Snedker Ankjær.

På projektet er Skala architecture med som samarbejdspartner, både som arkitekt og DGNB-rådgiver. 

Læs mere om Børnehuset Troldebo her, eller se flere af vores institutionsbyggerier her

JYTAS A/S
Århusvej 211
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20763647

Kontaktperson

JA

Send til en kollega

0.047