23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Finanslov: Kampen om statens budget

Om kort tid begynder finanslovforhandlingerne. Regeringen lægger op til, at erhvervsuddannelserne får en stor pose ekstra penge. På høje tid, menerSMVdanmark, der længe har efterlyst et løft af de faglærte fag.

Den første tirsdag i oktober åbnede Folketinget igen. Ud over alle skåltalerne, den røde løber, og dronningen, der kommer forbi, så bliver det også startskuddet til hundeslagsmålet – finanslovs­forhandlingerne - om, hvordan alle de danske skattekroner skal bruges. Regeringen har jo flertal, så alt tyder på, at dens forslag til finansloven kommer igennem. Det vil blandt meget andet sige, at erhvervsskolerne kan vente et historisk løft på i alt 900 mio. kr. de kommende år, og at danske iværksættere får bedre hjælp til at starte virksomhed.

I SMVdanmark ser direktør Jesper Beinov frem til en finanslov, der er ansvarlig og med nogle gode prioriteringer.

- De kommende år vil titusindvis af faglærte trække sig tilbage og gå på pension, og vi har slet ikke nok yngre mennesker, til at tage over, for erhvervsuddannelserne har ikke været populære nok.

- Finanslovsforslaget fra regeringen om et økonomisk løft af erhvervsskolerne, er derfor en helt afgørende investering. Det vil betyde, at skolerne kan levere en væsentlig højere kvalitet og blive mere attraktive at gå på, siger han.

Pengene er vigtige, men der skal mere til, og her hæfter Jesper Beinov sig ved regeringens massive fokus på at gøre folkeskolen mere praktisk.

- Folkeskolen er i dag en motorvej til gymnasiet og efterfølgen­de universiteterne. Det skyldes blandt andet, at man ikke møder de praktisk orienterede fag i skolen. Det vil regeringen ændre på, så eleverne opdager, hvad der foregår ude i virkeligheden, når man færdes på en rigtig arbejdsplads, for eksempel på en byggeplads, siger han.

Læs artiklen Finanslov: Kampen om statens budget i Danske Malermestre No. 6 i 2023 

Foto Brian Rasmussen

 

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047