23948sdkhjf
Del siden
Annonce

To ny skoler i Odense

Vi har netop underskrevet kontrakt med Odense Kommune på Højmeskolen og Rosengårdskolen.

Det betyder, at vi nu har vundet 8 ud af 10 miniudbud under rammeaftalen Velfærdens Fundament for Odense Kommune, som omhandler modernisering af i alt 30 skoler.

Vi er utrolig glade for det gode samarbejde, vi har med kommunen og dygtige rådgiverteam, som består af Arne Birk, OJ rådgivende ingeniører og Land+.

Højmeskolen
Højmeskolen er en 2-4 sporet folkeskole med ca. 600 elever i det Sydvestlige Odense, som er omkranset af meget natur og nabo til Højme Svømmehal og FKS-hallen.

Målet med modernisering af Højmeskolen er at understøtte skolens vision og medarbejder, der alle brænder for at give lokalområdets børn gode, varierede skoledage med stor faglighed og høj trivsel i stærke og fleksible læringsmiljøer, og derfor går den ekstra mil for at få det enkelte barn til at lykkes i skolens fællesskaber.

Derfor skal vi hjælpe med at indrette gangarealer, så de kan bruges i undervisningen til gruppearbejde og fordybelse og samtidig visuelt understøtter læringen med inspirerende kunst og information. Der skal indrettes nye faglokaler til et fleksibelt scienceområde herunder fysisk og kemi i skolens kælder, hvor der i forvejen er faglokaler til biologi, geografi og natur/teknologi.

Faglokalet for billedkunst skal opgraderes og indrettes et art-område i de eksisterende billedkunstfaciliteter. Moderniseringen vil medvirke til at gøre udstilling, innovative processer og produktion mulig samtidig med, at der sikres et sundt indeklima med fokus på lyd, lys og luft.

Der skal foretages en generel opgradering af faglokale for madkunstskab med fx stålbordplader, så det bliver tidssvarende i forhold til regler om sundhed og madhåndtering.

Hertil skal skolens dramalokale renoveres og moderniseres, så det kan bruges i såvel SFO som i undervisningen til samlinger, forestillinger og foredrag.

Afslutningsvis skal teknologi og engineering have et nyt faglokale, som skal hedde TECH-værksted og toiletterne skal opgraderes.


Rosengårdskolen
Rosengårdskolen ligger midt i et naturskønt område, der ligeledes rummer industri, socialt boligbyggeri, universitetet. Derfor bliver Rosengårdskolen også flittigt brugt af flere af foreningerne, hvorfor der i lokalområdet er fokus på at skabe fællesskab på tværs, hvor der er aktiviteter for alle i hele lokalområdet.

På baggrund af dette etableres der et teknologisk og kreativt værksted, der fremmer innovation, kreativitet og inspirerer til brug af teknologi. Værkstedet skal sammentænke flere af de eksisterende kreative og håndværksmæssige fag – Her er der også mulighed for, at et af de nye tiltag kunne være et nyt udendørs smedeværksted med grønt tag til gavn for blandt andet eleverne fra specialafdelingen Fønix.

Der er store ønsker om at skabe endnu bedre rammer for lokalområdets børn, og derfor skal det eksisterende SFO-huset moderniseres, så der er plads til det stigende antal børn i området.

Derudover vil der i forbindelse med etablering af det nye teknologiske og kreative værksted vil det eksisterende billedkunstlokale blive moderniseret og gjort tidssvarende. Hertil laves der akustikregulering i skolens musiklokale for at skabe endnu bedre oplevelser for skolens ansatte, elever og resten af lokalområdet.

Der skabes ”hænge ud”-arealer og grupperum, hvor skolens elever kan opholde sig i endnu hyggeligere rammer. På trods af det unikt indgangsparti på Rosengårdskolen skal det have et nyt og moderne løft inklusiv en ny løsning til loftet.

Helt generelt for skolen skal den gennemgå en omfattende facaderenovering med yderligere tagisolering. Udeområderne skal ligeledes renoveres, toiletterne skal opgraderes og mødelokaler skal moderniseres, så de ansatte får et bedre arbejdsmiljø.

NOVA5 Arkitekter

Nova 5 Arkitekter A/S
Æbeløgade 4, 2 sal
2100 København Ø
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18515946

Kontaktperson

MCO
Maria Chas Overgaard
Kommunikations ansvarlig
+45 31354129 mco@nova5.dk

Send til en kollega

0.047