23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Når byggeriet skal være grønt

Tre malermestre oplever at bæredygtighed i byggeriet fylder mere og mere. Men de er også fortrøstningsfulde, fordi leverandørerne hele tiden bliver skarpere på varedeklarationer og de krav, bygherrerne stiller til dokumentation i DGNB-byggeri.

Selvom malerarbejdet sætter et beskedent miljømæssigt aftryk i en byggesag på mellem halvanden til tre procent, så fylder bæredygtighed og dokumentation alligevel meget i danske malervirksomheder. For stort set alle store danske byggerier og byggepladser kører efter DGNB eller andre bæredygtighedscertificeringer. Og vil malermestrene med på de store byggerier, så er der ingen vej uden om.

En af de malervirksomheder, hvor dokumentation for bæredygtighed fylder meget, er aarhusianske Aros Maler Entreprise, hvor Erik Nielsen har ansvar for DGNB, drift og vedligehold og kvalitetssikring. 

- DGNB fylder mere og mere indenfor dansk byggeri og der ligger mange ting i bæredygtighed. Efter en opstartsperiode, så giver dokumentationen ikke de store udfordringer længere. Vi finder i bund og grund ud af det, men vi bruger rigtig meget tid på de her sager. Men jeg satser på, at DGNB og bæredygtighed kommer til at falde på plads ligesom kvalitetssikringen gjorde i sin tid, fortæller Erik Nielsen. 

Læs artiklen Når byggeriet skal være grønt i Danske Malermestre No. 05 August 2023 

Genrefoto Brian Rasmussen

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.046