23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Leder: Bedre vilkår, tak

Danske Malermestre bakker op om kravet om bedre rammevilkår frem for diverse støtteordninger, skriver direktør Ole Draborg i en leder.

Danske Erhverv har netop lanceret et nyt erhvervsudspil, hvor man foreslår at veksle erhvervsstøtteordninger for 4,5 mia. kroner til generelle lettelser af selskabsskatten og aktiebeskatningen. 

Danske Malermestre har sammen med en række andre mindre arbejdsgiverforeninger og SMVdanmark bakket offentligt op om forslaget, fordi vi har en grundlæggende tro på, at markedskræfterne fungerer. At det er bedre, at der generelt er gode forhold for virksomhederne, end at myndighederne forsøger at udpege fremtidens vindere. For udover, at det er meget tvivlsomt, om de kan det, går der også mange ressourcer tabt i administration af støtteordningerne. 

Diskussionen er på ingen måde ny. Den tidligere S-regering nedsatte i foråret 2022 en ekspertgruppe, som skulle se på erhvervsstøtten, og komme med forslag til principper for fremtidens erhvervsstøttesystem. 

Den statslige erhvervsstøtte udgjorde i 2021 i alt omkring 42 mia. kroner, hvoraf SVM-regeringen har som ambition at fjerne støtteordninger for 2 mia. kroner. Ikke meget i betragtning af potentialet. Det store slagsmål kommer naturligvis til at handle om, hvilke ordninger, der skal fjernes. 

Det er nok også derfor, at ekspertgruppen stadig arbejder. For uanset hvilke ordninger man fjerner, vil der altid stå nogen parat til at forsvare dem. Både dem, der har økonomisk gavn af dem, og dem, der lever af at administrere dem. 

Læs lederen Bedre vilkår, tak i Danske Malermestre No. 05 August 2023 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.046