23948sdkhjf
Del siden
Annonce

I skal være proaktive!

Bæredygtighedschef i den landsdækkende entreprenørvirksomhed Enemærke & Petersen, Anders Sørensen, siger, at malermestrene bliver overhalet, hvis de sidder på hænderne med den udvikling, der er indenfor bæredygtighed i byggeriet lige nu. 

- Mit råd til malermestrene er, at de selv skal være proaktive. Hvad sker der hvis vi skifter den vanlige maling ud med et andet produkt? Det er en vigtig pointe, at malermestrene skal være nysgerrige på, hvor det bæredygtige byggeri er på vej hen. Det gælder indenfor produkter, materialer, arbejdsgange og samarbejdsformer. Malermestrene kan ikke bare sidde på hænderne med den udvikling, der er inden for bæredygtighed nu, så blive de savet over. 

Den klare melding kommer fra bæredygtighedschef Anders Sørensen i den landsdækkende entreprenørvirksomhed Enemærke & Petersen, der arbejder med Svanemærket byggeri, DGNB og EU-taksonomi. Entreprenørerne har historisk haft en grøn profil og haft fokus på spild og rester i byggeprocessen og altid været gode på CSR-området, hvor de har ansat folk på kanten af arbejdsmarkedet. 

Indtil nu har Enemærke & Petersen kørt med gode samarbejder, men nu er de der, hvor flere og flere ting kommer ned på papir. 

- Vi har hele tiden bevidsthed om bæredygtighed. Vi er i gang med at revidere vores underentreprenør-kontrakter, så der er mere fokus på affaldssortering, dokumentationen og lærlinge- og sociale indsatser. Det er det malerne i langt højere grad vil blive mødt af, siger Anders Sørensen og fortsætter: 

- Malervirksomhederne kan blive mødt med, at de rettidigt skal have sendt dokumentation – og måske også involvering i projekterne langt tidligere. Der vil også blive kigget på samarbejdsformer. Hvad har I? Hvad spiller I ind med?

Læs artiklen I skal være proaktive i Danske Malermestre No. 05 August 2023 

Foto Søren Hytting

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047