23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det går for langsomt med at reducere energiforbruget i bygninger

HVAC- og vandanlæg i bygninger tegner sig for 40% (1) af verdens energiforbrug. Det er en af de helt store udfordringer i den grønne omstilling, og opgaverne skal løftes af installatører, rådgivere og producenter i fællesskab, lyder opfordringen fra Grundfos.

Det er en enorm opgave, der venter i hele Europa. Det anslås, at op mod 97% (2) af de europæiske bygninger skal renoveres for at sænke energiforbruget og forbedre energieffektiviteten markant. Og det er en forudsætning, hvis vi skal nå den danske regerings målsætning om at være klimaneutral inden 2050.

Lad os lykkes sammen

Hos Grundfos tror vi, at en af de mest effektive måder til at reducere energiforbruget er, at vi ændrer og optimerer den måde, vi designer, installerer og drifter bygningernes HVAC- og vandsystemer. Ud med ineffektive cirkulationspumper og ind med effektive varmeanlæg.

Vi er allerede langt med banebrydende løsninger hos Grundfos, men vi vurderer, at de omtalte ændringer og optimeringer potentielt rummer energibesparelser på hele 53,5 TWh i Europa. Derfor vil vi meget gerne samarbejde med installatører og rådgivere, der har det unikke markedskendskab og viden om, hvad der skal til, når danske bolig- og erhvervsejendomme skal energirenoveres, og nyt byggeri skal specificeres bæredygtigt.

Vi har en fælles interesse i at bekæmpe klimaforandringerne – og vi har et fælles forretningsområde, der i en tid med svingende energipriser også har vores kunders opmærksomhed.

Nye vaner er nødvendige

Vi skal udvikle endnu mere energieffektive produkter, men vi skal også udvikle løsninger, der gør det nemt og naturligt at ændre vaner og adfærd. Beregninger viser, at 63% (3) af den energireduktion, der er nødvendig for at blive klimaneutral, kræver, at vi alle gør tingene mere bæredygtigt.

Bæredygtige, energibesparende produkter skal ikke mindst komme de 34 millioner energifattige borgere i Europa til gode (4) (5). Det er borgere, der ikke har råd til at vælge den grønne løsning, der ellers kan sikre dem en lavere elregning. Energieffektivitet er afgørende for lige adgang til grøn energi i fremtiden.

Nye digitale værktøjer hjælper installatøren

I dag kører 10-20% (6) af HVAC-installationerne med reduceret energieffektivitet. Ofte er det tidrøvende indregulering, der giver udfordringer for installatøren. Derfor har Grundfos både fokus på udvikling af produkter, der kommunikerer trådløst med hinanden ved hjælp af brugervenlige apps og andre digitale værktøjer. Vi ønsker at gøre installation og energioptimeret indregulering nemmere og hurtigere for installatøren, og tror på, at krav til energieffektive HVAC- og vandanlæg betyder nye forretningsmuligheder for hele branchen. Og vi tror på, at forudsætningen for en klimaneutral fremtid er en indsats i fællesskab.

Læs mere om udfordringerne her: https://grundfos.to/DAEnsC

 

Kilder

(1)     https://worldgbc.org/article/why-europes-buildings-can-play-a-critical-role-in-addressing-the-ongoing-energy-crisis/#:~:text=Buildings%20account%20for%2040%25%20of,to%20improve%20their%20energy%20efficiency
(2)   https://www.bpie.eu/wp-content/uploads/2017/12/State-of-the-building-stock-briefing_Dic6.pdf
(3)     https://www.aceee.org/blog-post/2021/06/iea-behavior-change-critical-reaching-net-zero-energy
(4)     https://energy.ec.europa.eu/topics/markets-and-consumers/energy-consumer-rights/energy-poverty-eu_en
(5)     https://worldgbc.org/article/why-europes-buildings-can-play-a-critical-role-in-addressing-the-ongoing-energy-crisis/#:~:text=Buildings%20account%20for%2040%25%20of,to%20improve%20their%20energy%20efficiency
(6)     Grundfos Top 3 Energy Renovation mistakes to avoid 2022. 

Grundfos DK A/S
Martin Bachs Vej 3
8850 Bjerringbro
Viborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19342735

Send til en kollega

0.047