23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ID-kortet virker

Et ID-kort i kampen mod social dumping har længe stået højt på Danske Malermestres ønskeseddel. En evaluering af et pilotprojekt på fire statslige byggepladser viser, at kortet fungerer efter hensigten. 

Et ID-kort til ansatte i byggeriet. Et ID-kort som værn mod social dumping, brud på arbejdsmiljøreglerne og snyd med skat og moms. Et ID-kort, som gennem de senere år flere gange har været efterspurgt af Danske Malermestre. 

Og nu er der kommet flere tungtvejende argumenter, der taler for et ID-kort. 

I forbindelse med finanslovsaftalen tilbage for 2020 aftalte den daværende socialdemokratiske regering sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet som forsøg at indføre et ID-kort på fire store byggepladser. Pilotprojektet kørte fra foråret 2021 til og med første halvår af 2022, og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har nu evalueret forsøget, skriver bygtek.dk. 

Evalueringen viser, at kortet kan føre til en nemmere og mere effektiv kontrol med overholdelse af gældende lovgivning, når systemet er indført korrekt. Evalueringen viser også, at ID-kort har potentiale til at understøtte indsatsen mod social dumping.

Læs artiklen ID-kortet virker i Danske Malermestre No. 05 August 2023 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047