23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Maleruddannelsen er blevet kraftigt beskåret

Uddannelsen til bygningsmaler har i gennemsnit mistet tæt på otte procent af budgettet siden 2015. Det skyldes, at det såkaldte taxameter-tilskud, der giver skolerne en pose penge per elev, de optager, ikke har kunnet følge med. Det bekymrer SMVdanmark.

Når priserne på materialer, papir, kuglepenne, reparationer, lønninger og alt muligt andet, der skal til for at drive en erhvervsskole, stiger med 100 kr. så er bygningsmaleruddannelsen siden 2015 kun blevet kompenseret med 92,1 kr.

Det viser en analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

Thomas Gress, seniorøkonom i SMVdanmark, er bekymret for, hvad det betyder for mulighederne for, at malermestrene kan få dygtige lærlinge, der kommer fra erhvervsskolen med en ordentlig faglig baggrund i ryggen. 

- Når man mister næsten 8 pct. af budgettet, og skolens ledelse derfor er pisket til at finde besparelser, så er det svært at forestille sig, at det ikke går ud over kvaliteten af uddannelsen. Eleverne får måske ikke nok af de rigtige materialer, lærerne er måske ikke opdateret på den nyeste viden, eller ledelsen skærer måske i specialefagene som fx marmorering og forgyldning. Det gør det mindre lærerigt og sjovt at uddanne sig, og det kan også betyde, at mester får endnu mere at lave med at give lærlingene den rette uddannelse på virksomheden, når de kommer i lære. Det er dybt problematisk, siger han. 

Læs artiklen Maleruddannelsen er blevet beskåret kraftigt 

Foto Brian Rasmussen

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047