23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Velbesøgt Archicad 27 Launch Party

Sidste uge afholdt GRAPHISOFT Center Danmark et velbesøgt Archciad 27 Launch Party, der sædvanen tro kombinerede det faglige med det sociale.

Til september udkommer Archicad 27. Men allerede d. 22. juni blev beta-versionen lanceret på verdensplan. For at fejre lanceringen inviterede GRAPHISOFT Center Danmark til et velbesøgt Launch Party, hvor der både var masser af fagligt input og mulighed for at netværke med ligesindede fagfæller.

Livedemo af Archicad 27 og gennemgang af DesignLCA 

Eftermiddagen blev indledt af Thomas Graabæk, indehaver af GRAPHISOFT Center Danmark, der på et overordnet plan gennemgik, hvad brugerne kan forvente af den kommende udgave af Archicad. De vigtigste nyheder er understøttelse af flere design-muligheder, dynamiske målkæder ved modellering, bedre styring af data i mængdeudtræk, højere kvalitet af visualiseringer og certificeret IFC4-import. Graabæk gennemgik også nyhederne i LAND4, der er Land Softwares plugin til Archicad, der understøtter landskabsarkitekternes workflow for terrænmodellering, 3D-projektering og detail-kotering.

LÆS OGSÅ: Introduktion til BIM for landskabsarkitekter

Derefter gennemgik GRAPHISOFT Center Danmarks Sidsel Maria Vincents Jansen, hvordan DesignLCA gør det muligt at udføre og dokumentere de lovpligtige LCA-beregninger direkte i BIM-programmet. DesignLCA er udviklet i tæt samarbejde med Lendager og er markedets eneste BIM-baserede LCA-beregner, der både beregner klimaaftrykket af de anvendte byggematerialer og energi fra driften af bygningen.  

Thomas Nymann Jensen, BIM-konsulent, underviser og supporter, lavede efterfølgende en live-demo af Archicad 27, hvor han demonstrerede, hvordan du kan arbejde med de nye features på den mest effektive facon. Især de mange helt små forbedringer af eksisterende funktioner skabte glæde blandt tilskuerne, da de kunne se hvordan deres arbejde i fremtiden kan udføres med færre klik. 

BIM-objekter fra Velux og SolarLab

Fra Werk Arkitekter kom Stefan Vesti Brorsen og gennemgik, hvordan BIM-objekter fra Velux på enkel vis kan integreres i dit digitale byggeprojekt. Alle Veluxs vinduestyper er gemt i samme objekt, der fungerer som en konfigurator, som gør det nemt at tilpasse objekterne til stort set ethvert tænkeligt byggeprojekt.

LÆS mere om BIM-objekter fra Velux

Derefter forsatte arrangementet med oplæg af Anders Smith fra SolarLab, der fortalte om deres facadesystemer med indbyggede solceller, der fungerer som færdige klimaskærme. Anledning var, at SolarLab sammen med GRAPHISOFT Center Danmark og ArchiRADAR netop har udviklet et yderst avanceret BIM-objekt til Archicad, som gør det muligt at både designe og modellere facader med SolarLabs solcelle-løsninger.

Læs mere om BIM-objekter fra SolarLab

The Augmented Architect 

Den faglige del af Archicad 27 Launch party blev afsluttet af Arno De Ryst, Head of Digital hos LINK Architecture, der under overskriften "The Augmented Architect – Reinforcing Architecture with the Help of Data", fortalte hvordan LINK Architecture arbejder med BIM, forsøger at udvikle et smidigt openBIM-workflow og indarbejder AI (kunstig intelligens) som en naturlig del af deres arbejdsprocesser. Link Arkitektur benytter både Archicad, Revit og Rhino på tværs af tegnestuens nordiske kontorer og projekter, og ser i stigende grad nødvendigheden af at kunne flytte projekt-informationer på tværs af deres softwareplatforme i arbejdet med den grønne omstilling af byggeriet.

Efterfølgende var der mad og drikke og mulighed for at netværke.

Tusind tak til alle, der afsatte en af årets varmeste eftermiddage/aftener til at blive klogere på Archicad, BIM og dele ud af deres erfaringer.

Vi ser allerede frem til næste års Launch Party …

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.063