23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Komplicerede udbud presser virksomheder

Næsten totredjedele af de små og mellemstore virksomheder fravælger at byde på statslige og kommunale opgaver, fordi de offentlige udbud er for store eller for komplicerede at byde på, viser SMVdanmark-analyse.

For store offentlige udbud er ofte en stopklods for mange mindre virksomheder. Der er for mange krav til dokumentation og for stor usikkerhed om rentabiliteten. Derfor kæmper SMVdanmark konstant for at overbevise offentlige udbydere om, at de gennem deres udbud har en interesse i, at de små håndværksmestre overlever. For hovedentrepriser og store rammeudbud dræber de små virksomheder.

- Det er vigtigt for landets kommuner, at de sikrer det lokale engagement. Det går både ud over skatteindtjeningen, antallet af lærepladser, arbejdspladser og virksomhedernes sociale ansvar, hvis de ikke udbyder kommunens opgaver i fagentrepriser, der sikrer, at de lokale håndværksmestre overlever, siger cheføkonom i SMVdanmark Martin Kyed, og chefjurist Jeppe Rosenmejer supplerer: 

- Kommunerne skal tænke på, at deres udbudskontrakter lukker markedet i de fire år, de løber. Næste gang de laver et udbud, er der i værste fald kun én leverandør, fordi de håndværksmestre, der blev lukket ude, er døde. Og de virksomheder, der har overlevet, er ikke for fine til at udnytte deres position. 

Næsten totredjedele af de små og mellemstore virksomheder fravælger at byde på statslige og kommunale opgaver, fordi de offentlige udbud er for store eller for komplicerede at byde på, viser en SMVdanmark-analyse fra 2021. Den tendens har ikke ændret sig, men der er håb for fremtiden.

Læs artiklen Komplicerede udbud presser virksomhederne 

Foto SMVdanmark

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.038