23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Velkommen

Danske Malermestre får hvert år mange nye medlemmer – store som små. Men hvem er de? Hvorfor har de meldt sig ind? Denne gang fortæller Allan Hougaard, S/V Malerservice, i Holstebro.

Hvad er det for en type virksomhed, du driver?
Jeg har arbejdet i faget i mere end 25 år. For fire år siden blev min kone og jeg enige om, at der skulle ske noget mere. I begyndelsen var det egentlig mere sådan på hyggebasis, at vi arbejdede ved siden af vores faste job, men lige pludselig valgte min daværende mester at stoppe. Og så greb det om sig. Vi har min far ansat, og havde sidste år også en malersvend ansat, men på grund af manglende arbejde, stoppede det. Så i dag er vi bare os tre igen.

Hvem er dine primære kunder?
Vi har en meget stor kunde indenfor udlejning. De vokser stadigvæk og har mange projekter, så vi er ikke så nervøse, selvom meget af vores arbejde ligger hos den samme kunde. Det er flyttelejligheder og sommetider lidt udvendigt arbejde. Resten af omsætningen ligger vel på 30 pct. privatkunder med renovering og udvendigt arbejde og 20 pct. på nybyggeri. For eksisterende kunder arbejder vi over hele landet, men vi tager ikke nye kunder ind fra for eksempel Sjælland. Ellers arbejder vi i hele Vest- og Sønderjylland.

Hvorfor har du meldt dig ind i Danske Malermestre?
Jamen, Holstebro og Omegns Malerlaug var meget ihærdige og gjorde en stor indsats for at få os ind. Og min far, som også var malermester, havde også været medlem, så det var egentlig ikke så svært. Vi havde som sagt en ansat sidste år, og det gav ikke problemer, men det kunne have givet problemer. Og i den situation er det rart at have nogen i ryggen. Også hvis du får problemer med fagforeningen, kan det hurtigt lægge en lille virksomhed, som vores, ned.

Hvad er dine forventninger til medlemskabet?
Jeg har tidligere været med på Nyborg Stævnet og skal helt sikkert igen. Når det kommer til stykket, er det nok det kollegiale, der betyder mest. Når du kender dine kollegaer, er det også nemmere at ringe, hvis du har brug for et fif eller en hånd, når der er travlt. Jeg kender jo de fleste i lauget fra tidligere, og skal så vidt det er muligt deltage i det lokale. Og har da også været med til den første generalforsamling.

Foto Brian Rasmussen

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047