23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Røde tegl og vogngrønne vinduer

Mellem Den Gule By og City 2 er der i bydelen Høje Taastrup C blevet opført helt nye boliger under navnet Fyrkanten. Med sine markerede hjørner og københavnerkarré stil stråler bygningen højt over Europas største og længste skaterpark og byens nye rådhus. Vores røde mursten tilføjer bygningen det gammeldags københavnerudtryk, som fremhæver caféen og portene til bygningen med flotte murværksdetaljer.

Det gamle område i Høje Taastrup C er en del af en ambitiøs byudviklingsplan, der skal være med til at omdanne byen til en mere sammenhængende, aktiv og tryg bydel med flere boliger og mere erhverv. 

Byggeriet Fyrkanten er det første færdige byggeri i den nye bydel. Fyrkanten består af en café i stueetagen, 107 lejelejligheder og en tagterrasse på toppen af bygningen. 

Hos Egernsund Wienerberger har vi sat præg på bygningen med vores rustikke og håndstrøgne mursten EW3255 Red Shade. Med sit karakteristiske udseende og sin markante røde farve rammer murstenen bygningen stilfuldt ind. Det rustikke og rå udtryk bliver fremhævet yderligere med valget af to forskellige fugefarver og de vogngrønne vinduer.

Recesmurværk bryder bygningen op
Fyrkantens murværksmønstre og fremhævede detaljer er nøje planlagt af arkitekterne Mangor & Nagel – en del af AART. 
 
- Det var vigtigt for os at nedbryde byggeriet og lave det lidt anderledes. Caféen i stueetagen er blevet fremhævet på samme måde som de store porte. Her bryder vi den store volumen op i mindre enheder. Murstenen er blevet trukket ud, skubbet ind og vendt rundt for også at fremhæve gesimsen. Vi har valgt murstenen Red Shade for at trække tråde tilbage til det gamle København. Samtidigt tilføjer murstenen nabolaget farve og kontrast, fortæller Jesper Skjoldborg Kullberg, Projektchef hos Mangor & Nagel – en del af AART

Som den eneste bygning i kvarteret er Fyrkanten placeret på grænsen af hele det nye byområde. Bygningen er derfor eksponeret på tre og en halv side, hvorfor bygningsarkitekturen fokuserer på at fremhæve karreens fire hjørner. Dette unikke aspekt i placering giver det hele en smule accentuering. Imellem hjørnerne finder man altaner, der er bygget som bånd, der trækker på tværs af konstruktionen. De hænger derfor sammen i et langstrakt format, som udspiller sig mellem hjørnerne.

Læs mere om projektet her

Egernsund Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Frederiksberg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10502306

Kontaktperson

LH
Line Helmark
Marketingdirektør
line.helmark@egernsund.com

Send til en kollega

0.078