23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Røde mursten forener ny og gammel arkitektur i kommende Herning-bydel

Egernsund Wienerberger's røde mursten Kobber pryder nybyggeriet Townhouse, der er opført i Hernings nye bydel, Herning+. Førhen husede grunden byens tidligere regionshospital, og de rødlige nuancer fra byhusene spiller smukt sammen med områdets eksisterende røde sygehusbygninger fra 1900-tallet.

På den forhenværende sygehusgrund i Herning er en ny bydel ved at tage form. Midt i bydelen Herning+ krydser to gadeforløb hinanden og danner herved et stort plus og et centralt, nyt byrum for hele det nye kvarter. 

De første huse i den nye bydel står allerede færdige som 11 byhuse, der prydes af vores blødstrøgne mursten EW0466 Kobber. For Sweco Architects faldt valget på de røde mursten for at bygge videre på og genfortolke detaljerne fra det eksisterende byggeri.

- Alle byggerier i den nye bydel bliver i røde tegl, så det bliver en lille rød by. På den måde bliver det gamle sygehus forstærket i hele området som en rød tråd, fortæller arkitekt Peter Iversen fra Sweco Architects.


Han suppleres af sin kollega arkitekt Rasmus Strebøl:

- I forhold til nogle af Danmarks gamle købstæder er Herning en forholdsvist ung by. Derfor er det vigtigt at bearbejde byens historie nænsomt og bevare elementer fra den eksisterende arkitektur. Selvom vi har taget udgangspunkt i det gamle sygehus, tilføjer de opførte townhouses alligevel byen noget nyt. Den får et miks af gammel og moderne arkitektur, og på den måde er der plads til både historie og nytænkning.

Detaljer i murværket adskiller husene, men skaber sammenhæng i byggeriet
Selvom de nye byhuse står side om side, sikrer murværksdetaljerne, at byhusene alligevel fremstår individuelt:

- I stedet for at tegne husene som én blok, har vi arbejdet med fremtrækninger i murværket. Vi har brugt ornamentik med lodrette linjer til at skabe skel imellem husene, så man tydeligt kan se, hvor et byhus stopper og det næste starter, forklarer Rasmus Strebøl.

Fremtrækningerne understreger detaljerne i murstenene, der vækker byggeriet til live. Selvom de bidrager til at markere de individuelle huse, bidrager detaljeringen i murværket ved vinduer og døre på samme tid med at forbinde husene.

Arkitekterne fra Sweco har også valgt at lege med to forskellige fugefarver for at fremhæve murværksdetaljerne. I samspil med de fremtrukne mursten i smukke, brune nuancer tilføres byggeriet yderligere dybde. 

- Det er i materialevalget og arbejdet med disse, vi skaber sammenhæng og særpræg. Det eksisterende byggeri har masser af spil i sig, og det samme har murstenen fra Egernsund Wienerberger, tilføjer Peter Iversen

Læs mere om projektet her

 

Egernsund Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Frederiksberg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10502306

Kontaktperson

LH
Line Helmark
Marketingdirektør
line.helmark@egernsund.com

Send til en kollega

0.046