23948sdkhjf
Del siden
Annonce

LESS-mursten er grundstenen i Danfoss House på Sønderborg Havn

Byggeriet er et prestigeprojekt for alle involverede parter. Bygherre, entreprenør og rådgivere arbejder således målrettet på, at Danfoss House bliver et af de højest certificerede boligbyggerier i landet. Facaden på byggeriet prydes med vores klimavenlige LESS-mursten Hvede, der tilfører lokalområdet et roligt og lyst udtryk i fin harmoni med øvrige huse og naturomgivelser.

Det kommende Danfoss House kommer til at rumme 14 lejligheder i varierende størrelser, som skal huse Danfoss-medarbejdere, der midlertidigt har behov for et hjem i Danmark. Visionen for byggeriet er at skabe et sted, hvor beboerne mødes og samtidigt er tæt på lokallivet i Sønderborg. Og især kommunens vision for Havnefronten har spillet en rolle i valget af netop murstenen Hvede med den lyse og rolige farve.

Per Fischer, arkitekt fra Reiulf Ramstad arkitekter, fortæller: 

- Projektet er udviklet med afsæt i Sønderborg Kommunes visionsplan for havnen. Kravene fordrer en arkitektur, som er varieret i forhold til form og materialer. Det er samtidigt et lokalplanbåret krav, at byggeriet skal fremstå lyst og i farvemæssig harmoni med de to mørkere projekter på hver side. Dette førte til beslutningen om at udføre byggeriet i en lys teglsten, som udover at skabe harmoni også udgør en holdbar og karakterfuld overflade, der kan holde til klimaet ved vandet.

Går efter DGNB Platin
Ambitionen er, at Danfoss House skal opnå DGNB platin-certificering, der er den højeste certificering inden for den globalt anerkendte DGNB-standard. DGNB er en bæredygtighedscertificering som er målrettet bygninger. Danfoss House vil dermed blive det 13. boligbyggeri i verden til at opnå platincertificering.

- Alle valg i projektet er foretaget med bevidsthed om- og afsæt i DGNB klassificeringssystemet og i forhold til at opnå den højest mulige certificerede bæredygtighed for projektet. Samtlige komponenter i byggeriet er derfor screenet og nøje udvalgt, fortæller Per Fischer.


Kristian Aarøe Sørensen, civilingeniør hos totalentreprenøren Daugaard Pedersen uddyber: 

- Når man ansøger om DGNB-platin certificering, så spiller alle parametre ind, fordi der laves en beregning på, hvad det koster at opføre huset rent CO2-mæssigt. Det gælder under opførelsen, i de materialevalg man tager og under selve udformningen af huset.

Han fortsætter:

- LESS-murstenen er dematerialiseret og brændt med biogas, så den udleder mindre CO2 i produktionen end en normal mursten. Samtidig er der ikke gået på kompromis med det arkitektoniske udtryk trods perforeringerne i murstenen. Det spiller også en vigtig rolle for certificeringen. Murstenen er identificeret af Reiulf Ramstad arkitekter og bygherren som et godt lokalt kompromis, der opfylder økonomi, DGNB-effekt samt krav til æstetik.

Læs mere om projektet her

Egernsund Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Frederiksberg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10502306

Kontaktperson

LH
Line Helmark
Marketingdirektør
line.helmark@egernsund.com

Send til en kollega

0.047