23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Karakterfulde mursten smelter ind i boligbyggeriet Parkbyen og den omgivende park

På toppen af Sohngårdsholmparken? i Aalborg ligger boligbyggeriet Parkbyen. Den høje tårnbebyggelse prydes af vores gulrøde håndstrøgne mursten Safari, der med sit rustikke og levende udtryk glider ubemærket ind i omgivelserne. Transform Arkitekter har tegnet de høje etagehuse, der med materialevalget i tegl bygger videre på stedets historie.

Boligbyggeriet Parkbyen består af otte tårne, der er skudt op på en bakketop ved kanten af den store, historiske bypark Sohngårdsholmparken i Aalborg. To af tårnene rummer ejerlejligheder, imens de resterende huser lejeboliger.

Parkbyen bygger videre på et område med lave, gule teglhuse, og derfor ønskede Transform Arkitekter at arbejde videre med netop gulrøde tegl. Her faldt valget på vores håndstrøgne mursten Safari:

- Vi gik efter en sten med en masse karakter, for når der er så mange af dem, er det vigtigt, at facaden får et særpræget udtryk, fortæller Lars Bendrup, arkitekt hosTransform Arkitekter, og uddyber:

- Der skulle være et mønster i højhusene, for ellers ville det virke alt for voldsomt. Derfor faldt vi for Safari-stenen, der er meget rustik og kropslig. På den måde passer den til de høje, robuste huse.


Tårnene brydes op af relief og forskellige fugefarver
Det høje byggeri bliver brudt op af relief i murværket, hvor der også er anvendt to forskellige fugefarver til at skabe variation i husene.

- Vi har anvendt den samme sten på hele bebyggelsen, men valget af de to fugefarver bidrager til at bryde bebyggelsen ned i mindre dele. Det skaber både diversitet og sammenhæng på én gang, siger Lars Bendrup. Han fortsætter:

- Lejlighederne har fået store altaner, der bidrager med et ekstra rum udenfor boligen. De har fået markante farver, der med sine forfinede detaljer står i kontrast til murstenens rustikke karakter. Byggeriets tunge teglkrop bidrager med en bemærkelsesværdig og skulpturel virkning af tårnene.

Læs mere om projektet her 

Egernsund Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Frederiksberg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10502306

Kontaktperson

LH
Line Helmark
Marketingdirektør
line.helmark@egernsund.com

Send til en kollega

0.047