23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danske Malermestre: Ansvarlig overenskomst

Der blev givet og taget, men overordnet set blev overenskomstresultatet tilfredsstillende.

Der er dem, der mener, at den netop indgående overenskomst landede til den dyre side i en tid med forventet nedgang i ordremængden og en forsigtigt stigende ledighed. Den holdning delte oldermanden i Københavns Malerlaug, Per Vangekjær, i sin mundtlige beretning på laugets generalforsamling. 

- Set i forhold til for eksempel industrien, hvor der nu skal forhandles lokalt, man jeg bare sige, at vi har landet et ansvarligt resultat, som vi godt kan være – jeg vil sige: Ganske tilfredse med. 

Som noget af det mest centrale, pegede han på den aftalte regulering af prislisten med fire pct. i 2023 og 3,9 pct. i 2024. Og han konstaterede i samme åndedrag, at det ikke var satser, der som udgangspunkt skulle til lokal forhandling og derfor i realiteten kunne blive højere. Andre dele af overenskomsten, som at der skulle betales mere ind til svendenes pension, og at de skulle betale mindre, var et resultat af gennembrudsforliget. Og han forsvarede afskaffelsen af 1. løntrin for lærlinge og forhøjelsen af lærlingelønnen. I år med 4,5 pct. og 3,5. pct næste år.

- Det kan virke sært, når vi så i øvrigt gerne vil have jer til at tage flere lærlinge. Men faktisk har nogle af vores egne medlemmer selv rejst kritik af, at vores lærlingesatser ikke er konkurrencedygtige med andre fags. Derfor kunne der være en rimelighed i at justere satserne, så de ligger nogenlunde i midten. Og rolig nu: Lønførende er vi stadig ikke.

Læs artiklen Ansvarlig overenskomst 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.063