23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stigende brug af træ i dansk byggebranche

Træforbruget i den danske byggebranche er steget betydeligt i de seneste år. Træ er en bæredygtig og vedvarende ressource, og når det anvendes i byggeriet, udleder det kun omkring en tredjedel af den CO2, som betonbyggeri gør under produktionen. Udover at være miljøvenligt giver træ også et behageligt indeklima og har en æstetisk tiltalende fremtoning. Dog kan der opstå udfordringer med træ, da det er et levende naturmateriale og kan påvirkes af faktorer som fugt.

 

Anvendelse af træ der, hvor det er hensigtsmæssigt

Det er vigtigt at overveje konteksten, hvor træ kan anvendes. Træressourcerne skal bruges på en ansvarlig måde, hvor der ikke sker overforbrug af materialerne. En mere bæredygtig tilgang til byggeri handler derfor ikke kun om at bygge med træ, men også om at optimere byggeriet i forhold til andre bæredygtige strategier.

Dette kan omfatte bygning af mindre og mere fleksible strukturer, effektiv udnyttelse af pladsen, materialeoptimering, genbrug af materialer, renovering af eksisterende bygninger og hensyntagen til byggeriets funktionelle og kulturelle relevans for brugere og samfundet.

Ved at tage disse faktorer i betragtning kan byggebranchen sikre en mere miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtig byggepraksis.

 

Kombinationen af træ og aluminium i facader viser sig at være en fordelagtig løsning

Når en bygnings råkonstruktion er lavet af træ, er det vigtigt at lukke bygningen hurtigt for at undgå eksponering for vind og vejr.

I denne sammenhæng kan det være en god idé at vælge vejrbestandige uorganiske materialer til facadelukningen, som kan modstå det danske klima.

På lang sigt kan det være både økonomisk og miljømæssigt fordelagtigt at kombinere træ med genanvendelige materialer som f.eks. aluminium, da aluminium har en høj grad af genanvendelighed både som råmateriale og som facademateriale.

Desuden har aluminium en lang holdbarhed, hvilket giver en fordelagtig livscyklus. Genanvendelse af aluminium udleder kun 5% af den CO2, der bruges ved produktion af primært aluminium. 75% af alt aluminium, der er produceret gennem tiden, er stadig i brug.

 

Minimalt vedligehold sikrer god totaløkonomi

Udover rutinemæssig rengøring af æstetiske årsager kræver hverken rå eller behandlet aluminium nogen form for vedligeholdelse, hvilket medfører en betydelig omkostningsfordel over produktets levetid.

Vedligeholdelsesfriheden garanterer ubegrænset brug og mulighed for en pålidelig omkostningsanalyse over hele brugsperioden.

I visse tilfælde kan brugen af uorganiske materialer i kombination med træ derfor være den mest bæredygtige løsning.

 

HSHansen har deltaget i flere projekter, hvor der er opnået en smuk kombination af træ og aluminium til facadelukning. Senest er dette blevet anvendt i udbygningen af højskolen International Peoples College i Helsingør, som er designet af Urban Power, samt robotdomicilet Cobot Hub i Odense, som er designet af 3xn og Artelia.

Website HSHansen a/s

HSHansen a/s
Randersvej 2B, 2.
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73492114

Kontaktperson

Carsten Sørensen
Head of Sales and Marketing
caso@hsh.dk

Send til en kollega

0.046