23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SolarLab facadesystemer med indbyggede solceller – nu som BIM-objekt

I samarbejde med ArchiRADAR og GRAPHISOFT Center Danmark har Solarlab udviklet et avanceret BIM-objekt af deres facadesystemer.

SolarLAB laver facadesystemer med indbyggede solceller, der fungerer som en færdig klimaskærm. Det betyder, at du kan beklæde hele bygninger med solpaneler, der producerer grøn energi.

Sammen med GRAPHISOFT Center Danmark og ArchiRADAR har SolarLAB udviklet et yderst avanceret BIM-objekt til Archicad, som gør det muligt at både designe og modellere facader med SolarLabs solcelle-løsninger.

BIM-objektet gør det muligt at vælge frit mellem næsten uendelige kombinationer af panelstørrelser, panel-vinkler, relief-effekter, farver. Derudover kan du placere solceller i facadepaneler, så du kan lave mængdeudtræk på antallet af paneler, solceller og sågar den maksimale installerede effekt af cellerne.

Stor designfrihed med SolarLab
Som udgangspunkt kan objektet placere facadepaneler ét af gangen, i et “grid” i horisontal forbandt eller i vertikal forbandt. Du kan styre, hvor nulpunktet for placeringen skal være, ligesom du kan låse størrelsen af hvert panel eller antallet af paneler pr. objekt i både højde og længderetningen.

LÆS OGSÅ: DesignLCA er en BIM-baseret LCA-beregner  

SolarLab generer grøn energi på mange fine bygninger
SolarLAB beklæder allerede bygninger som Copenhagen International School, ZEB flexible LAB på Universitetet i Trondheim, Bornholm Hospital og Powerhouse Telemark.  

Du kan læse mere om BIM-objektet fra SolarLab på GRAPHISOFT Center Danmarks blog, hvor du også finder link til manualen og en explainer-video.

Du rammer bloggen her →

Med BIM-objektet fra SolarLAB kan du bygning for bygning gøre byggeriet lidt grønnere …

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.047