23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BIM-objekt fra SolarLab – Nyhedsbrev fra GCDK juni ’23

I juni-nyhedsbrevet kan du bl.a. læse om det spritnye BIM-objekt til SolarLAB, lanceringen af Molt Wengels og buildingSMART Danmarks IKT-guide og få overblik over de eksisterende LCA-værktøjer.

SolarLab laver facadesystemer med indbyggede solceller, der fungerer som en færdig klimaskærm. Det betyder, at du kan beklæde hele bygninger med solpaneler, der producerer strøm, når solen skinner, men også når det er overskyet.

Sammen med GRAPHISOFT Center Danmark og ArchiRADAR har SolarLab udviklet et avanceret BIM-objekt til Archicad, som gør det muligt at både designe og modellere facader med SolarLabs solcelle-løsninger.

Du kan læse mere om SolarLab og det nye BIM-objekt her →

Oversigt over LCA-værktøjer 
De gode folk i Videncenter for Bygningers Klimapåvirkning  har lavet en oversigt over de LCA-beregningsværktøjer, som der er på markedet. DesignLCA er et af de 15 udvalgte – og et af de seks gratis – LCA-værktøjer Videncenteret præsenterer.

Få overblik over LCA-værktøjer her → 

Lancering af ny IKT og openBIM-guide
Torsdag d. 15. juni fra 14-17 inviterer Molt Wengel til lancering af en ny IKT-guide. Formålet med "Bygherrens anvendelse af IKT og openBIM" er at give bygherrer – såvel som andre parter i byggeriet – en kort og enkel indføring i, hvad der er relevant at overveje, når der stilles krav til det digitale samarbejde med anvendelse af IKT og openBIM.  IKT-guiden er skrevet af Molt Wengel, buildingSMART Danmark og FormFaktor.

Info og tilmelding finder du her →

BIM World Copenhagen 
Til efteråret samler Building Green aktører fra hele byggeriets værdikæde til et eksklusivt BIM-event med fokus på, hvordan digitalisering fører til mere effektivt, produktivt og bæredygtigt byggeri. Launch Event for BIM World Copenhagen finder sted d. 19. – 20. september og er forløber for et større nordisk BIM World event, der løber af stablen i 2024. 

Hos GRAPHISOFT Center Danmark er vi partner på Launch eventet, som du kan læse mere om her  →  

Arrangementer og kurser
Derudover inviterer vi til Archicad 27 Launch Party, gratis Archicad Summer Camp for studerende, ligesom vi slår et slag for kurser som BIM for Indretningsarkitekter og Aarhus-udgaven af BIM for Landskabsarkitekter.  

Nyhedsbreve fra GRAPHISOFT Center Danmark? 
Hvis du vil holde dig opdateret om BIM, læse interviews med udvalgte aktører eller vide mere om LCA, kan du tilmelde dig vores månedlige nyhedsbrev her →  

 

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.031