23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Pas på med at holde på medarbejderne

Byggeriet er ramt af stor nedgang, og aktiviteten er faldet kraftigt i forhold til sidste år. Især malermestrene er ramt af et kraftigt dyk i ordrebeholdningen. Alligevel er der ikke tegn på, at antallet af ansatte følger med ned. Forståeligt, men farligt, mener SMVdanmark.

Ordrebøgerne bliver tyndere og tyndere, efterhånden som byg­geriet bremser op. Især malerfaget mærker det. Malermestrenes ordrebøger er i dag svundet ind med i gennemsnit knap 24 pct., hvis man sammenligner med situationen sidste år. Den typiske malermester har dermed ordrebogen fyldt i lidt over tre måneder, før den er tom. Nogenlunde samme situation gør sig gældende for glarmestre og murere. De fleste andre brancher er også ramt, men i mindre grad. For eksempel tømrernes ordrebøger er ”kun” blevet lidt over otte pct. tyndere siden sidste år.
 
Det er ikke en unormal situation, for aktiviteten i byggeriet går op og ned, men hvad der til gengæld er unormalt er, at fyringerne ikke følger med. Det er ellers det typiske billede, at nedgang følges af afskedigelser blandt de ansatte. Men trods nedgangen i byg­geaktiviteten er beskæftigelsen uændret.
 
Læs artiklen ’Pas på med at holde på medarbejderne’ 

Foto Brian Rasmussen


 
 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.062