23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danmarks dygtigste bygningsmalerlærling

Lærke Rasmussen fra Gittes Malerfirma ApS i Aakirkeby på Bornholm vandt DM i Skills 2023 i Fredericia med 73 point ud af 100 point i konkurrencen for bygningsmalerlærlinge.

I år vandt bygningsmalerlærling Lærke Rasmussen DM i Skills 2023 efter tre dages konkurrence i tapetopsætning, farveefter­ligning og farveharmoni, farvesætning af hele båsen, en fri op­gave, en bunden Skills 2023-dekoration, træværk og maling på tid, som hun vandt og klarede på kun 13 minutter.

Hun skilte sig også ud som den bedste til farveefterligning­sopgaven – og fik derfor flere point end konkurrenterne. Alle opgavernes point bedømmes efter for eksempel antal af løbere i træværket, der trækkes fra de oprindelige 100 point, mens bedøm­melsen af farvesætningen af den samlede boks er det eneste, hvor dommerne dømmer subjektivt.

Bygningsmalerlærling Lærke Rasmussen blev kåret sammen med 51 andre lærlinge fra forskellige erhvervsuddannelser, som har dystet i mesterskabet i Messe C i Fredericia. Der har i år været 45 konkurrencefag og 25 demostande repræsenteret under årets DM i Skills, hvor folkeskoleelever, forældre og andre interesserede har myldret rundt for at se Danmarks unge håndværkertalenter.

Overvældet, glad og stolt vinder
Årets dygtigste bygningsmalerlærling er i lære hos Gittes Maler­firma i Aakirkeby på Bornholm og går på EUC Sjælland. 18-årige Lærke Rasmussen er overvældet, glad og stolt over sejren – og hele oplevelsen af at være med i konkurrencen:

- Jeg er usikker af natur og kan ikke lide opmærksomhed, så derfor var jeg betænkelig ved at stille op. Men det er jo once in a lifetime i forhold til min alder, så jeg testede det ved at stille op til regionsmesterskaberne. Og det har været sjovt at være med: at stå i det, at folk kigger på dig, give den gas, at forholde sig til konkurrenterne og gøre mit bedste, fortæller hun.

Læs artiklen ’Danmarks dygtigste bygningsmalerlærling' 

Foto Alex Tran

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047