23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Håndværkskollegiet i Herning er et byggeri ud over det sædvanlige

Profile A/S leverer limtræ og CLT til nyt ikon-byggeri i Herning.

På den gamle politigrund på Svanekevej i Herning har Fonden for Håndværkskollegier (FFHK),  med støtte fra BRFfonden og i samarbejde med Dorte Mandrup Arkitekter, MOE Rådgivende Ingeniører og C.C. Contractor, taget det første spadestik til et nyt, spændende og bæredygtigt træbyggeri.

Det bliver et helt specielt håndværkskollegie med 70 boliger, værksted og usædvanlige smukke fællesfaciliteter. Byggeriet skal skabe fællesskab mellem håndværksuddannelserne: tømrer, smed og murer. Det er stolte traditioner, der skal samles i ét byggeri, og hvor der skabes nogle helt særlige rammer for lærlingenes uddannelse. 

Håndværkskollegiet i Herning er designet med ambitioner om at sætte endnu et ikon-byggeri på landkortet. Det er en hyldest til håndværkstraditionerne, og det store ellipseformede tag danner en markant figur i landskabet, der uden tvivl bliver et nyt vartegn for hele bydelen. 

Den fuldendte form brydes af fire store portåbninger, der kobler sig til et overordnet stisystem i området. I portåbningerne lægges der op til forskellige aktiviteter og tilbud såsom café, kiosk, cykelværksted mm. 

Bygningen opføres med en rammekonstruktion i limtræ i anvendelsesklasserne 2 og 3 samt limtræselementer i svalegangene. Mellem hver rammekonstruktion er der limtræsbjælker og tagelementer, der samlet danner tagkonstruktionen. Væg- og dækkonstruktionen leveres i CLT, og væggene beklædes med flotte CLT 3-lagsplader. Der er ikke to spær, der er ens, og alle de bærende konstruktioner er af træ.

Der er ikke kun høje ambitioner til byggeriets arkitektoniske og håndværksmæssige kvaliteter, den bæredygtige profil har også stor betydning, da kollegiet skal DGNB Guld-certificeres med tillægget Diamant. 

Profile har gennem det seneste år samarbejdet med rådgiverne og C.C. Contractor om denne unikke trækonstruktion, og vi glæder os til efteråret, hvor det første limtræ og CLT bliver leveret på byggepladsen i Herning. Det er et byggeri ud over det sædvanlige, og vi er så stolte af at være en del af samarbejdet. 

Håndværkskollegiet i Herning forventes at stå færdigt og være klar til indflytning i 2025.

Se andre af vores projekter med limtræ  og CLT.

Profile A/S
Skånevej 2
6230 Rødekro
Aabenraa Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24212394

Kontaktperson

Dorthe Sprøgel Svendsen
Projektchef Trækonstruktioner
+45 27795484 dsp@profile.dk

Send til en kollega

0.063