23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det skulle bare gå stærkt

Mobiltelefonen ligger i dag ude i bilen hos en malermester, der har været nede med stress i tre omgange. Der er fuld bevidsthed om, at livet skal fyldes med andet end arbejde.

I 1995 startede en malermester som 25-årig som selvstændig. De første mange år var der ingen problemer. Batterierne var ladt fuldt op, der blev arbejdet 10-12 timer hver dag og også i weekenden.
 
Det gav energi og power at bygge firmaet op. Der var in­gen børn og forpligtelser og forretningen voksede til fem-seks mand og senere til 12 mand. Men langsomt overstiger opgav­erne ressourcerne, der er til rådighed.
 
- Jeg kender rigtig mange topledere, der er ledere for 4-500 mand, som klarer det fint. Problemet for os håndværksmestre er, at vi ikke fra start har lært at uddelegere arbejdet og fralæg­ge os alt ansvaret.
 
-Det lærer vi først senere på lederkurser. Vi skal agere marketingchef, salgschef, regnskabschef, HR-chef og udføren­de malermester. Da min virksomhed var oppe på 30-35 mand, så fik jeg børn, siger maleren, der vil være anonym, fordi han ikke har behov for at agere stress-ekspert, fordi han selv har været der. Men han vil gerne dele sin historie, hvis nogen kan bruge den til noget.
 
- Det kom som en chok at få børn. Det var en kæmpe op­gave, hvis jeg både skulle tage far-rollen og det jeg gerne ville være for min familie og rollen som selvstændig alvorligt. Her kan man roligt sige, at mængden af opgaver, oversteg de res­sourcer, jeg havde til rådighed, siger han.
 
Læs artiklen ’Det skulle bare gå stærkt’ 


 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.046