23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Miljø på de danske arbejdspladser - hvad er det?

Vi skal naturligvis tænke miljø ind i alle processer, både i fremstilling, men i høj grad også i udførelse - nemlig arbejdsmiljøet.

På de danske arbejdspladser har de udførende håndværkere i årevis været udsat for giftige og uhensigtsmæssige materialer til indbygning i husene. Heldigvis er der nu kommet meget stor fokus på dette, hvor materialer både skal være miljøvenlige, men også arbejdsmiljøvenlige.

 

Miljø:

Byggeriet står for en stor del af vores miljøpåvirkninger, når alle kæder fra produktion til færdigt hus indregnes, ikke mindst transport af materialer og indvinding af råstoffer fra naturen.

Vi har i Dansk Byggekomponent som mantra at man skal bygge smart, bedre og billigere. Dette medfører naturligt at vi er tvunget til at se alle led efter ifht. økonomi og ikke mindst miljø. Vores produkter erstatter rustfri stålprodukter ifht. ophængning af rør og isolering. Dette giver en kæmpe miljøgevinst da Nylonen er væsentlig mindre miljøbelastende end det rustfri stålprodukt. Herunder producerer vi i Danmark, således at vi undgår de lange transporter, typisk fra udlandet, med færdige produkter. Vores fabrik er CO2 neutral ifht. elforbrug, og materialerne vi anvender kan recycles 100 %. F.eks. har vi kværne ved maskinerne der knuser støbestrenge og andet overskud fra produktionen, så det kan genbruges i produkterne - det giver en optimal udnyttelse og ingen spild til miljøet.  Vi producerer "just in time", dvs. vi ligger ikke med store lagre der kan miljøbelaste. Det er dansk designet, dansk fremstillet og dansk distribueret.

 

Arbejdsmiljø:

Vi har bestræbt os på at lave vores produkter så arbejdsmiljøvenlige som det overhovedet kan lade sig gøre. Vores kloakophæng kræver f.eks. ingen værktøj til samling, det samles med hænderne. Herudover har vi gjort meget ud af designet så man ikke skærer sig, og produktet føles rart at arbejde med.  Forarbejdning og afkortning mv. er gjort supernemt da materialet er nemt at arbejde i, og med alle nødvendige målestreger mv. indstøbt. Materialet er let at bære rundt på ifht. stålprodukterne, og dette giver også en behagelig montagesituation. Vores produkter er udviklet til at skulle monteres i våde og kolde omgivelser, så alt er tænkt igennem ifht.  at grus kan rende igennem gevind, og stænger mv. samles fortløbende - let og uden spild. Vores nye produkt - isoleringsskruen - er udført således at den let iskrues flamingoen (EPS) med et stejlt gevind så der opnåes stor skruehastighed, samtidig kan man montere dem stående via vores forlængede bits på 700 mm, og med modhager på skruen slipper den ikke før den er monteret.  Ligeledes er der en krave på vores skruer så evt. støbefolie bliver fastholdt inden udstøbning, (så skal man ikke rende og rette den inden støbning hvis det blæser). Så alt er gennemtænkt til mindste detalje ifht. arbejdsmiljøet, og brugervenlighed på vores produkter.

 

 

Vi håber I har lyst til at se mere og besøge vores hjemmeside: www.dbk-aps.dk

Dansk Byggekomponent ApS
Farum Gydevej 67
3520 Farum
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40966331

Kontaktperson

Henrik Pommergaard Hansen
PARTNER/SALG/UDVIKLING
+45 2272 2200 hph@dbk-aps.dk

Send til en kollega

0.062