23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Et slag for malerfaget

Under sloganet, Jeg er maler, hylder Spekter de dygtige malere og vil have stoltheden og anseelsen tilbage til faget. For selvom det ser legende let ud, når maleren arbejder, er det jo langt fra tilfældet.

De kom trillende fra hele landet, de store turistbusser. Og satte mere end 200 hovedforløbselever af foran Hotel Nyborg Strand. Eleverne og deres lærere var inviteret til Danske Malermestres Nyborg Stævnet af Spekter, der i forbindelse med deres 100-års jubilæum næste år, har besluttet at gøre noget for de unge – fagets fremtid.

- Egentlig begyndte vi allerede snakken om eleverne under co­rona-nedlukningerne. Vi spurgte os selv, om vi kunne gøre noget for de unge, som jo er fagets fremtid – og vores fremtidige kunder, forklarer Elene Skadeland, der er brand manager i Spekter. Hun har været med på Nyborg Stævnet gennem flere år og har flere gange mødt og talt med faglærere fra erhvervsskoler over hele landet på stævnet.

Flere gange har jeg spurgt; hvorfor har I ikke eleverne med? Og svaret har hver gang været, at det var der ikke rigtig penge til.

Spekter og Elene Skadeland gik i tænkeboks; alle var enige om, at det var lidt synd, at der ikke var flere elever, der besøgte stævnet og et større arbejde gik i gang for at arrangere et event. Det blev undersøgt, om man kunne lave aftale med Danske Malermestre om et særligt messeområde for eleverne. Skolerne blev inviteret og der blev lavet et program for dagen med både underholdning og fagligt input. Blandt andet skulle eleverne møde den flerfol­dige OL-medaljevinder i kajakroning, tidligere bygningsmaler, nu idrætslærer, Emma Aastrand Jørgensen, ligesom også Jasmin Vejnø Halling, der vandt DM i Skills i 2022 var forbi og fortalte om sin deltagelse ved mesterskaberne.

Læs artiklen ’Et slag for stoltheden’ om Nyborg Stævnet 

Foto Alex Tran

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047