23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ubalance mellem krav og ressourcer giver stress

I Arbejdsmiljøhuset møder konsulenterne ikke sjældent malermestre, der er udsat for stress. Det skyldes ofte en ubalance mellem krav og ressourcer.

Er der ikke balance mellem krav og res­sourcer – det gælder både privat og ar­bejdsmæssigt – så er der risiko for at få stress. Generelt har malermestre ikke så meget uklarhed i selve arbejdet, men når tiden skrider for de andre håndværkere på byggepladsen, så er der mange malermes­tre, der ikke står fast på, at de skal bruge den fornødne tid til arbejdet, som der er af­talt, fordi arbejdet har den tørretid den har.
 
Arbejdsmiljøkonsulent i Arbejdsmil­jøhuset Peter Guldager møder mange malermestre i sit arbejde, blandt andet i rollen som underviser på arbejdsmiljøud­dannelsen.
 
- Jeg hører alt for ofte om overskridel­ser af tidsfrister og malermestre, der skal bøvle med inventar, skabe og køkkener, der er kommet til tiden og derfor står i rum­met, før der skal males. Det giver dårlige arbejdsstillinger og stress. Det giver tids­mæssige udfordringer for både malermes­tre og ansatte, fortæller han og fortsætter:
 
- En anden udfordring er, at malerme­stre og konduktører også bliver kontaktet og forstyrret udenfor arbejdstiden af byg­geledelsen og andre entreprenører med ud­fordringer og problemer som kræver, at der bliver taget stilling til.
 
Læs artiklen i medlemsbladet Danske Malermestre ’Ubalance mellem krav og ressourcer giver stress’ 

Foto Brian Rasmussen

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047