23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvorfor skal du vælge BIM?

Flere og flere af byggeriets parter tager BIM til sig. Men hvad er BIM, og hvad er de lavthængende potentialer ved BIM? Det bliver du klogere på i denne artikel.

BIM er afløseren for CAD. Med BIM er 3D-modellen, 2D-tegninger, visualiseringer, opsatte Layouts, mængdeudtræk og styklister altid opdaterede i forhold til hinanden. Når alt er samlet i én fil, spilder du ikke tid på at flytte data mellem programmer eller modellere det, du lige har tegnet eller vice versa. Med BIM-programmet Archicad kan du både skitsere, visualisere og projektere.  

Når alle tegnestuens medarbejdere arbejder i samme program, er det nemt at bemande projekterne uden at skele til software-kompetencer. Tegnestuens standarder integreres i opstarts-filen, så alle nye projekter automatisk struktureres ens og tegningerne får samme grafiske udtryk.

Samarbejdet er indbygget
Med Teamwork kan flere kolleger arbejde samtidigt på det samme projekt. Projektet kan deles over egen server eller en BIMcloud i “skyen”, uanset om de arbejder hjemmefra, på byggepladsen, hos medrådgivere uanset hvor på kloden de befinder sig - selv hvis de har en dårlig internetforbindelse.

Via IFC-filer kan du dele BIM-projektet med andre samarbejdspartneres og faggruppers BIM-programmer som f.eks. Revit, Tekla, MagiCAD og Solibri. Med Archicad kan du nemlig åbne og gemme filer direkte i programmer som for eksempel Rhinos, Sketchups, AutoCads egne fil-formater.

LÆS OGSÅ: JUUL FROST og de første 16 år med Enghave Brygge

Fleksible købe-licenser
Med Archicad kan du købe og eje din licens. Det giver robusthed og forudsigelige softwareudgifter i en foranderlig tid. Licenserne kan opgraderes eller du kan abonnere på support og opgraderinger for et fast årligt beløb. Archicad-licenserne er “flydende” og kan automatisk deles mellem medarbejderne, hvilket giver en stor besparelse – især på større tegnestuer. Medarbejdere kan låne en licens med hjem eller trække en “flydende” licens via VPN.

Du kan også vælge at tegne abonnement på Archicad, hvis det passer bedre til dine behov.

Og så er der lige de obligatoriske LCA-beregninger …
Ved årsskiftet blev LCA-beregninger obligatoriske for al nybyggeri. Med DesignLCA har du mulighed for at lave BIM-baserede LCA-beregninger – allerede i de tidlige faser, hvor de designmæssige beslutninger der træffes, har stor betydning for resultatet af LCA-beregningen. DesignLCA er udviklet at GRAPHISOFT Center Danmark i tæt samarbejde med Lendager. Du kan læse mere om DesignLCA her →  

LÆS OGSÅ: 8 tips til bedre LCA-beregninger

Du skal ikke tage det fra os, men du skal prøve det på dine egne projekter
Show it, don’t tell it. Vi tilbyder et pilotprojekt, hvor du køber et kursus i Archicad, vi låner dig gratis licenser og yder fuld support i hele pilot-perioden. Er du ikke tilfreds med Archicad ved pilot-projektets udløb, hjælper vi dig og dit projekt tilbage til AutoCAD eller Revit uden beregning. På den måde kan du helt risikofrit teste, om Archicad er det rette for dig og din tegnestue.

Kontakt os på 88 62 66 80 eller info@formfaktor.dk for et uforpligtende møde eller snak for at høre mere om mulighederne med Archicad.

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.047