23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Første certificerede DGNB Villa konsulent/auditor på banen

Rådgivende ingeniører Erasmus & Partnere klar med DGNB-certificering af villaer og mindre bygninger

DGNB-certificering er et MEGET omfattende emne, der kræver overblik, engagement og vedholdenhed. Heldigvis besidder bygningskonstruktør Rebekka Grønlund Ulriksen alle tre dele, for det er digre værker med hundredvis af sider med regler, vejledninger, instruktioner, tjeklister, beregninger og værktøjer, hun har sat sig ind i for at kunne vejlede Erasmus & Partneres kunder og samarbejdspartnere om DGNB-certificering og bæredygtigt byggeri.

Første DGNB Villa rådgivere i Danmark

Senest har Rebekka, der også er certificeret rådgiver i bæredygtighed, med glans bestået eksamen i DGNB Villa, der betyder, at også enfamiliehuse op til 250 kvm kan bæredygtighedscertificeres med DGNB-værktøjet.

- Rebekka er den første af vores ansatte og én af de første i Danmark, der kan kalde sig DGNB konsulent/auditor i Villa, siger direktør Lasse B. Jørgensen, der er glad for også at kunne tilbyde kunder og samarbejdspartnere denne service fremover.

DGNB Villa – certificering af enfamiliehuse

For at gøre processen mere overskuelig for engangsbygherrer og husbyggerfirmaer, har det været nødvendigt at forenkle DGNB-certificeringen af mindre byggerier som fx enfamiliehuse op til 250 kvm og mindre rækkehusbyggerier op til 1500 kvm.

- DGNB Villa gør det mere overkommeligt for bygherrer med byggerier af denne type at arbejde med DGNB og få deres projekt certificeret, da der er reduceret i de omfattende krav til dokumentation, siger Rebekka Grønlund Ulriksen, og fortsætter:

- DGNB Villa arbejder ud fra de 3 hovedkvaliteter miljø, økonomi og sociale forhold, og fokuserer bl.a. på robusthed, minimering af klimabelastning og undgåelse af uønsket kemi. Der arbejdes med 12 forskellige kriterier og under hvert kriterium med en lang række indikatorer, så man kommer stadig bredt rundt om de 3 hovedkvaliteter, og ingen kan være i tvivl om, at der er tale om et DGNB-certificeret byggeri.

 LCA- og klimaberegninger

Rebekka er primus motor i det team, der hos Erasmus & Partnere udarbejder de klimaberegninger, der siden 1/1 2023 har været et lovkrav til al nybyggeri, ligesom hun har ansvar for at udarbejde Livscyklusvurderinger til større og mindre byggeprojekter.

- I DGNB Villa arbejder vi også med LCA-vurderingerne, som både læner sig op ad bygningsreglementets krav, skeler til Den Frivillige Bæredygtighedsklasse og samtidig strammer kravene yderligere i forhold til grænseværdi – her skal man væsentligt ned i CO2 aftryk for at få de gode point i det pointsystem, der benyttes ved certificeringen, siger Rebekka.

Livscyklusvurderinger (LCA – Life Cycle Assesment) kortlægger et byggeris miljøpåvirkninger gennem alle faser fra råvareudvinding til brug og nedrivning.

DGNB Villa konsulent og auditor

Rebekka er blandt de første i Danmark, der kan rådgive om certificering ud fra DGNB Villa – næste hold certificeres i juni, og hun ser frem til at vejlede og rådgive kunder og samarbejdspartnere om DGNB Villa-certificeringen.

- Vi har en lang række samarbejdspartnere, der opfører enfamilieshuse og mindre klyngeprojekter, ligesom vi har mange private engangsbygherrer som kunder, så DGNB Villa går rent ind og sikrer, at vi hos Erasmus og Partnere også kan tilbyde dem et bæredygtigt og certificeret hus.

- Vi oplever, at interessen for bæredygtighed i de mindre byggerier vokser, og det bliver spændende at komme i gang med at arbejde med DGNB Villa, siger Rebekka Grønlund Ulriksen, der oplever, at hendes baggrund som bygningskonstruktør og de mange års arbejde med at udarbejde statiske beregninger og energiberegninger giver hende en god ballast i arbejdet med DGNB-certificeringer.

Erasmus & Partnere A/S
Åstrupvej 10
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28493584

Kontaktperson

UOL
Ulla O. Linna
ulla@erasmus.dk

Send til en kollega

0.05