23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DesignLCA er ude i version 2.0

Med DesignLCA 2.0 får du endnu lettere ved at lave LCA-beregninger direkte i dit BIM-program.

DesignLCA er en BIM-baseret LCA-beregner, der både beregner bygningens klimabelastning fra det indlejrede CO2-aftryk i bygningens materialer samt energiforbrugets CO2-udledning i driftsfasen.

DesignLCA er netop frigivet i version 2.0 , der indeholder en række opdaterede og forbedrede funktioner. En af nyhederne er "Material CO2 Report", som viser dig CO2e for hvert enkelt byggemateriale, du anvender, fordelt på BIM-projektets lag. Det gør det nemmere for dig at gennemskue, hvilke af dine materialer, der står for det største klimaaftryk, så du kan udskifte disse med mere klimavenlige byggematerialer. Med DesignLCA 2.0 kan du nu også lave dokumentation, da du kan sætte LCA-beregningen direkte på tegningsmaterialet.  

SE Timelapse-video: Du kan se en timelapse video, der viser dig, hvordan du laver LCA-beregninger med DesignLCA 2.0 på GRAPHISOFT Center Danmarks YouTube-kanal, du rammer her →

LÆS OGSÅ Kursus i LCA-beregninger med DesignLCA i Archicad

Dokumentation er afgørende for den grønne omstilling
Thomas Graabæk er indehaver hos GRAPHISOFT Center Danmark og mener det er oplagt anvende BIM til at lave LCA-beregninger, der er vejen til mere klimavenlige byggerier.

”Dokumentation er afgørende for den grønne omstilling og LCA-kravet fremmer alt andet lige udviklingen af mere klimavenligt byggeri. LCA giver et samlet overblik over bygningernes klimapåvirkning. Fokuserer vi blot på at optimere materialerne, overser vi halvdelen af regnskabet og går potentielt glip af nogle lavthængende klimagevinster,"  fortæller Thomas Graabæk, ”Derfor har vi udviklet DesignLCA, så den både tager højde for byggematerialernes iboende klimaaftryk og udledning fra bygningens driftsenergi. OG med version 2.0 er det blevet endnu lettere at lave BIM-baserede LCA-beregninger.

LÆS OGSÅ 8 tips til bedre LCA-beregninger 

Udviklet i samarbejde med Lendager
DesignLCA er udviklet i samarbejde med Lendager. Jørn Kiesslinger, arkitekt MAA hos Lendager, mener at DesignLCA er med til at fremme klimavenlige bygninger. ”Der er et stort potentiale i et LCA-værktøj, som både kan beregne bygningernes klimabelastning for det indlejrede CO2-aftryk i bygningens materialer og for energiforbrugets CO2-udledning i driftsfasen. Optimerede designløsninger for bygningens udformning og materialevalg kan have direkte indflydelse på bygningens energiforbrug, derfor vil det BIM-integrerede LCA-værktøj give os mulighed for at designe bygninger som lever op til klimakravene,” forklarer han.

Gratis download af DesignLCA 2.0
DesignLCA er gratis og består af en template-fil til Archicad 26, et plugin til Archicad 26 til både Mac og Windows og samt en manual i form af en PDF-fil. DesignLCA er en del af den danske lokalisering til Archicad 26.

Du kan downloade DesignLCA 2.0 og den danske lokalisering →

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.047