23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Velkommen

Danske Malermestre får hvert år mange nye medlemmer – store som små. Men hvem er de? Hvorfor har de meldt sig ind? Denne gang Lars Hjerrild og Tanja Riisbjerg, Hjerrild og Riisbjerg ApS fra Otterup på Fyn.

Hvad er det for en type virksomhed, I driver?
Både min kone og jeg havde begge gået og tumlet med tanken om at blive selvstændige. Og lige op til finanskrisen i 2010 begyndte vi for os selv. Jeg havde arbejdet som konduktør, og Tanja som malersvend, og da vi begge blev opsagt næsten sam­tidigt, tænkte vi: Nu skal det være. Kan vi få det til at fungere nu, kan vi altid få det til at fungere. I dag har vi solgt en lille del af virksomheden fra til en elektriker, og deler en kontordame sammen med ham. Vi var ved at køre sur i papirarbejdet nogle år efter, vi var begyndt selv. I dag bruger vi så tiden på det, vi synes er sjovt, og som vi er dygtige til, og papirarbejdet bliver klaret i vores fælles kontor. I dag har vi tre svende, og da vi selv arbejder med, er vi fem svende og to lærlinge.

Hvem er jeres primære kunder?
Vi laver ombygning, renovering og enkelte nybyggerier. Vi samarbejder med en række tømrermestre, som har mange privat­kunder. Det er vel en fordeling, der hedder 90 pct. private og 10 pct. blandet erhverv. Vi kan godt mærke nu, at der bliver længere mellem de nye kunder. Lige nu er det ok, men når vi kommer et par måneder ind i 2023, begynder det at tynde ud i opgaverne. Heldigvis holder de faste kunder ved. Vi kører over hele Fyn, men har sjovt nok ikke så mange opgaver omkring Assens. Vi har lige afsluttet en opgave, et nybyggeri, i Randers for en gammel kunde og har også været på Sjælland for gamle kunder. På sigt kunne det også være sjovt at prøve kræfter med lidt større opgaver.

Hvorfor har I meldt jer ind i Danske Malermestre?
Hvorfor vi har meldt os ind? Vi har kørt i 10 år uden problemer, men nu begynder vi at blive større og får flere ansatte. Og så er det jo godt at være medlem, så vi kan få hjælp, hvis vi får problemer. Det er jo også godt, at vi har et sted at gå hen med spørgsmål, så vi kan være sikre på, at svendene får, hvad de skal have. Og det er også en god signalværdi over for kunder, at vi har en garantiordning i ryggen.

Hvad er jeres forventninger til medlemskabet?
Der har været to arrangementer i Odense Malerlaug, som vi desværre ikke kunne finde tid til. Men vi skal afgjort med på et tidspunkt. Vi skal også på kursus for nye mestre i februar, og der er sikkert også andre kurser, der kunne være spændende. Måske også Nyborg? Vi glæder os til at møde kollegaer på en anden måde end hos grossisten og kunne spørge dem til råds i faglige spørgsmål.

Foto Alex Tran

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.048