23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Syn for sagen

Der var virkelighedstro gennemgang af et nybygget hus på programmet, da alle Danske Malermestres syn- og skønsmænd var på kursus. De er nu klædt endnu bedre på til at varetage syn- og skøn.

I det tunge decembermørke flakker lyset skarpt i de tomme vin­duer. Det nybyggede hus er opført i grålige sten og med sorte be­tontagsten og ligner et blandt mange i den nye bydel, der er ved at skyde op på en mark sydvest for Odense. Indvendigt mangler de sidste installationer fortsat, men maleren har lagt låget på spandene og pakket værktøjet væk – færdigt arbejde i hvert fald indtil mangelgennemgang.
 
På stuernes papbelagte gulve, i gangen og i værelserne går en række malere rundt, to og to, med dagslyslamper i hænderne. Deraf det skarpe lys i de tomme vinduer. Malerne, eller rettere malermestrene, er en del af Danske Malermestres korps af syn- og skønmænd, og de var denne vinterdag på dag to på et skøn­mandskursus, arrangeret af Danske Malermestre. Og kommentar­erne falder drypvist som lyset fejer hen over vægge og lofter:
 
- Sig mig, er der ikke slibespor i loftet her i hjørnet?
 
- I min verden er det altså forkert, når filtet er sat op på den lange led i vindueslysningerne!
 
- Er det fnuller fra rullen, du kan se i malingen?
 
Efter en times tid er det forbi, og afdelingschef Lilian Bech, Faglig teknisk afdeling, der står for kurset, konstaterer halvt i spøg halvt i alvor:
 
- I er altså ikke særlig dygtige. Vi bliver kaldt ud til besig­tigelse, hvor kunden har fundet mere end 50 fejl på en enkelt væg, og I har fundet to på en tilsvarende.
 
Læs artiklen ’Syn for sagen’  
 
Foto Brian Rasmussen

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.032