23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Visionær omdannelse med fibercement på facaden hyldes

I 2016 begyndte en gennemgribende renovering af boligafdelingen Ellebo i Ballerup, der transformerede to nedslidte boligblokke til moderne lavenergiboliger. Nu hyldes det ambitiøse projekt for sin unikke boligkvalitiet og bæredygtige visioner.

Efter flere år med manglende vedligeholdelse af de fire boligblokke Ellebo fra 1963 igangsatte Ballerup Kommune i 2012 en helhedsplan for et omfattende løft af de næsten 300 boliger. Oprindeligt skulle alle fire blokke undergå en gennemgribende renovering, men to af boligblokkene viste sig at være i så dårlig forfatning, at de blev nedrevet for at give plads til nyopførte boliger.

Boligblok 3 blev dog bevaret og renoveret i 2018, og nu hyldes projektet for sin høje boligkvalitet samt fremtidssikring af den sociale bæredygtighed. I 2021 vandt projektet den nordiske arkitektkonkurrence Nordic Built Challenge, mens det i 2022 var blandt de tre finalister til den prestigefyldte Renoverprisen.

- Ellebo Blok 3 er på mange måder et meget modigt projekt. Her er der lavet et projekt, som har skabt enormt meget beboerkvalitet, uden at det koster beboerne noget. Galleriet og vinterhaven betaler man ikke for som lejer, og derfor har beboerne også opnået meget kvalitet for pengene. Det synes jeg, er noget af det, der gør det her projekt interessant, lyder det fra Renoverprisens nomineringsudvalg.

Nye facader understøtter ambitioner om arkitektonisk, social og bæredygtig kvalitet
Som vinder af Nordic Built Challenge er Ellebo Blok 3 renoveret med forpligtelse til The Nordic Built Charter, der består af 10 principper for bæredygtigt byggeri. Det betød, at der har været stillet store krav til projektet, som både energimæssigt og socialt skulle optimere og fremtidssikre boligblokken.

Det gjaldt således også den nye, efterisolerede facade, som efterfølgende har sikret betydelige energibesparelser og et betragteligt forbedret indeklima for beboere.

 I dag sidder der 2.500 kvadratmeter Cembrit Patina Original monteret på den skræddersyede facade, som lever op til projektets ambitiøse krav til arkitektur og funktionalitet:

-  I forhold til facaden var der rent teknisk opsat en lang række krav til tæthed, isolering og ventilation for at eliminere kuldebroer og træk samt undgå problemer med fugt og skimmelsvamp. Vores langtidsholdbare og vedligeholdelsesvenlige fibercementmaterialer har således været med til at fremtidssikre bebyggelsen, så den kan forblive attraktiv og danne rammen om et godt socialt liv for beboere, hvilket har været omdrejningspunktet for hele omdannelsen, fortæller salgschef hos Cembrit, Brian Christiansen Bjellum, som uddyber:

- Heldigvis har vi stor erfaring med, at der bliver sat krav til vores produkter. Både i henhold til det byggetekniske behov, men også i forhold til at skabe værdi for de mennesker, der bruger de bygninger, vores produkter indgår i. Det er derfor, det er vigtigt for os, at vores produktinformationer er tilgængelige, så de bedst muligt kan indgå i certificerede projekter, hvor der er behov for gennemsigtighed og dokumentation, siger han.

Den omfattende renovering af Ellebo involverede også tilføjelsen af et galleri på de indvendige facader, et ekstra udeopholdsrum for boligerne samt etablering af en vinterhave og et rekreativt gårdrum.

De omdannede boliger i Ellebo Blok 3 stod klar i 2018.

Om Ellebo Blok 3
Bygherre: Ballerup Ejendomsselskab v/KAB
Arkitekt: Adam Khan Architects
Ingeniør: Rambøll Danmark A/S
Rådgiver: Kuben Management
Entreprenør: E&P A/S og Adserballe & Knudsen A/S
Entrepriser: BNS A/S
Leverandør af facadematerialer: Cembrit A/S
Leverance: 2.500 kvadratmeter af fibercementpladen Cembrit Patina Original i farven P070

Om Renoverprisen
Hvert år siden 2013 er Renoverprisen blevet uddelt for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter. Renoverprisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, som det netop er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Om Nordic Built Challenge
Nordic Built Challenge var et nordisk initiativ med hensigt om at accelerere udviklingen af bæredygtige byggekoncepter ved at kombinere centrale nordiske styrker og samarbejde om realiseringen af konkrete projekter, der demonstrerer skalerbare løsninger i verdensklasse. Det vindende team i de nationale konkurrencer får mulighed for at indgå kontrakt med ejeren af den pågældende bygning.

Swisspearl Danmark A/S
Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58711713

Kontaktperson

Anette Brunsgaard Tymm
Marketingchef
+45 99372222 anette.tymm@swisspearl.net

Send til en kollega

0.094