23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Viktech uddanner fiberteknikere fra bunden

Den rivende udvikling inden for fibernet betyder, at der er mangel på fiberteknikere. Derfor har Viktech taget sagen i egen hånd, og uddanner selv teknikere. På den måde sikres kvaliteten, og at medarbejderne altid har den rette viden til jobbet.

På Viktechs FTTH (Fiber to the home)-kurser hedder underviseren Peter Jensen, og hvis der er nogen, der ved noget om fiberinstallation, så er det ham. Han har nemlig selv arbejdet som fibertekniker, før han blev underviser.

Om kurset fortæller Peter: ”Det er jo i bund og grund et meget grundlæggende kursus, hvor kursisterne både lærer om opbygningen af fibernettet, hvordan de skal agere ude ved kunden og så selvfølgelig alt det tekniske bag. De får faktisk lov at lave en hel installation fra bunden af, altså lige fra modem til den udvendige boks, som man sætter op mange steder.”

Faktisk har Viktechs fiberkursuslokale hele systemet helt fra accesshuset, hvor signalet kommer fra helt ud til modemmet, hvor det kan ses om det er online, og internettet virker. På den måde kan kursisterne være med til hele processen og er bedre forberedt på de situationer, de kan komme ud for i virkeligheden.

Uddannelsen fortsætter hos kunderne

Efter kurset på fire dage er uddannelsesprocessen dog ikke overstået endnu, selvom kursisterne har lært både at splidse og installere fiber.

Peter Jensen forklarer: ”Man skal ikke regne med, at man kan komme ud og arbejde lige efter det her. Kurset er en del af processen, og resten kommer så, når de kommer ud i virkeligheden. Man har en uge her, hvor man lige får de grundlæggende informationer, og så har man to uger i sidemandsoplæring med en tekniker. Her bliver man introduceret til alle deres produkter, og hvordan man skal agere og sådan nogle ting. Derefter føler de sig gode nok til at de kan køre selvstændigt derud”.

Viktech har gennemført fiberkurser siden 2020 med Peter Jensen bag roret, og uddanner derigennem både helt nye fiberteknikere og mere erfarne teknikere, som har brug for en opdatering af deres viden til nye projekter. Ifølge Peter får kurset meget positive tilbagemeldinger både fra kunder og medarbejdere, og at dømme efter væksten på fiberområdet, vil fremtiden kun byde på et endnu større behov for teknikere fra Viktechs hånd.

Viktech
Runetoften 18
8210 Aarhus V
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34046603

Kontaktperson

DAS
Ditte Arvad Sørensen
Content Marketing & Event Coordinator
+45 21970689 dso@viktech.dk

Send til en kollega

0.097