23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Er du klar til de nye LCA-krav? – Nyhedsbrev fra GCDK

I årets første nyhedsbrev får du en række tips til, hvordan du får overblik over de lovpligtige LCA-beregninger direkte i dit BIM-program – om meget, meget mere.

Den største nyhed siden inden for byggeriets cirkler må alt andet lige være, at LCA per 1. januar blev en del af bygningsreglementet. Hermed er det blevet lovpligtigt at udføre LCA-beregninger på al nybyggeri med en grænseværdi på 12 kg. CO2e per m2 per år for nybyggeri over 1.000 m2.

LCA med DesignLCA
For at hjælpe byggeriets parter i mål med LCA, udgav vi som optakt til de nye LCA-krav i december DesignLCA i version 1.0. Det betyder, at du allerede i de tidlige designfaser får overblik over dit projekts samlede klimaaftryk – og at du nu kan udføre din LCA-beregning i dit BIM-program.

Du kan læse mere om DesignLCA version 1.0 her →

Derudover har vi valgt at bringe nedenstående fortællinger i januar-nyhedsbrevet.

Det er jo ikke værdiskabende for en arkitekt at tegne i blinde
Casper Ostersen har som en del af sit praktikforløb på bygningskonstruktør-uddannelsen på VIA University College ved hjælp af DesignLCA undersøgt forskellen i klimaaftrykket mellem en beton- og en CLT-konstruktion på en 6 etagers boligejendom. Konkret flyttede han via IFC-filer et Revit-projekt over i Archicad for at udføre LCA-beregningen.

Læs interview med Casper Ostersen → 

8 tips til bedre LCA-beregninger
Vi har samlet 8 tips, der gør det lettere for dig at få overblik over dit projekts klimaaftryk. Tip nummer 1 er ’Beregn direkte på BIM-projektets 3D-model’.

De 7 andre kan du læse i vores blogindlæg →  

Energidesign og de kommende LCA-krav
”Det gode ved LCA er, at det giver et samlet overblik over bygningernes klimapåvirkning. Fokuserer vi blot på at optimere materialerne, overser vi halvdelen af regnskabet og går potentielt glip af nogle lavthængende klimagevinster.” 

Læs LCA-debatindlæg  →

Test af Archicad-hastighed på Mac versus Windows
Med Archicad vælger du selv, om du vil benytte Mac eller Windows, men de to  platforme er ikke helt lige hurtige til alting. Se forskellen på hastigheden i Archicad på Apples nye M1 Max processor, sammenlignet med den hurtigste Intel i9-processor på to high-end bærbare computere. 

 Se video, hvor vi sammenligner Archicad-hastigheden på Mac og Windows →

Gå-hjem-møde med IDA Byg
Industriens Fond og Realdania er gået sammen om at undersøge, hvordan brugen af ny teknologi i alle dele af byggeriet bedst udbredes, så branchens konkurrenceevne og bæredygtighed styrkes. Molio skal stå i spidsen for undersøgelsen i samspil med byggebranchen. 10. januar afholder IDA Byg i samarbejde med DI Byggeri og FAOD gå-hjem-møde om digitalisering af byggeriet. Du møder en række af de fremmeste meningsdannere fra byggeriets cirkler, mens vores egen Thomas Graabæk kommer med vores bud på, hvordan vi optimerer designprocesserne ved hjælp af BIM.

Det er gratis at deltage, og bemærk, at tilmeldingsfristen allerede er fredag d. 6. januar →

Nyhedsbreve fra Graphisoft Center Danmark?
Den første tirsdag i måneden udsender vi vores nyhedsbrev, hvor vi fortæller om stort og småt inden for BIM. Hvis du vil modtage månedsnyheder fra os, kan du skrive dig op på Graphisoft Center Danmarks mailliste, du rammer her →

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.062