23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vandtætning af betonkonstruktioner

VELOSIT tilbyder et komplet system til betonkonstruktioner hvor vandgennemtrængeligheden skal mindskes. Vores krystalliske vandtætningssystemer er designet til at kunne selvheale og penetrere revnede og forringede betonkonstruktioner

Hvorfor du skal anvende VELOSIT’ Krystalliske Vandtætningsprogram

Vandtætning af betonkonstruktioner er altid en udfordrende opgave for traditionelle løsninger. Enten er der for vådt, fugtigt, eller svært let tilgængelighed - specielt ved dybe udgravninger eller fejlplaceret spuns.
I sådanne tilfælde vil cementbaserede vandtætningsmembraner være undskyldte, og i stedet vil der kunne gøres brug af krystalliske vandtætningsprodukter der egner sig specielt godt mod negativt vandtryk.

VELOSIT tilbyder et komplet system til betonkonstruktioner hvor vandgennemtrængeligheden skal mindskes. Vores krystalliske vandtætningssystemer er designet til at kunne selvheale og penetrere revnede og forringede betonkonstruktioner. Produkterne er sammensat af salte og mineraler, der til sammen bliver til krystaller hvis egenskab gør det muligt, at vandtætne de åbne porer og kapillærer i betonen.
Produkterne reagerer efter påføring eller iblanding med calciumhydroxid i betonen, her dannes der uopløselige nåleformede krystaller afhængig af produktvalg og udførelse indenfor kort tid.
De mindste porer og revner i betonen vil nu blive lukket og fyldt med disse krystaller, hvilket gør det umuligt for vand at trænge gennem de åbne kapillarer i betonen.
En fjende bliver nu en ven, da vandet som forsøger at trænge ind eller ved reparation er trukket ind i betonkonstruktionen – nu vil fungere som et transportmiddel for de aktive stoffer i krystallerne og ofte ved reparation bærer dem langt ind i konstruktionen.
 
Økonomisk god og nem løsning

  • Krystallerne lever og er aktive lige så længe der er sund beton at leve i. Derfor vil der hver gang en konstruktion er udsat for en ny revne, begynde en selvhealings proces indefra i betonen og revner på op til 0,5 mm vil blive selvudbedret via denne kemiske proces, idet krystallerne spreder sig automatisk med revnerne. Derfor vil nålestiks og kostbare operationer som injicering kunne undgås – specielt ved at iblande krystallerne (VELOSIT CA112) i den friske beton fra betonværket ved støbning af renselag, bundplader, kældervægge og diverse tanke etc.
    Et produktvalg af VELOSIT CA112 vil ligeledes kunne minimere mængden af svindarmering, idet produktet optager og selvhealer svindrevner fra 0,1-0,5 mm.

    Det er punkter som nedenstående referenceprojekter alle har haft med i udvælgelsen af VELOSIT CA112

    A.Enggaard – Godsbanen Aarhus (IBF Beton)
    A.Enggaard – Universitetsbyen (Unicon)
    HME Beton – Div. projekter KBH (DK Beton)
    K.Freitag – Ørestaden (DK Beton)
    5E Byg – Trælastholmen (DK Beton / Unicon)
    GAP Entreprise – Nordhavnen (DK Beton/Unicon)
    Semtu Oy – Div. projekter i Finland

Produktet VELOSIT CA112 forhandles i øvrigt hos Unicon, DK Beton og IBF Beton

Lang Levetid og holdbarhed

Produkterne er som nævnt langtidsholdbare idet krystallerne vokser inde i betonen, det vil sige at der opnås en vandtætning som er modstandsdygtig overfor organisk nedbrydning og samme levetid som betonen opnås. Dette står i skarp kontrast til mange membraner, om det er cement eller bitumenbaseret som nemmere udsættes for slid og skal vedligeholdes. Der er ingen risiko for krystallerne ødelægges ved påfyldning eller byggepladstrafik – ej heller ved frost/tø cyklus hvor produkterne kan anvendes iht. ekspositionsklasserne XF2 og XF4 testet hos et finsk laboratorie.

Velegnet til DGNB

Produkterne er velegnet til DGNB certificerede projekter, da disse er uden opløsningsmidler og anden farlig kemi. De er alle cementbaserede med lav VOC værdi – hvilket også betyder de fleste produkter er drikkevandsgodkendte. Produkterne følges naturligvis af EPD’er som findes på vores hjemmeside www.velositdanmark.dk under hvert produkt.

Se nærmere om produkterne i det krystalliske vandtætningsprogram på dette link  brochuren crystalline waterproofing her.

Velosit Danmark ApS
Krøyer Kielbergs Vej 3
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41635576

Send til en kollega

0.109