23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Markant færre vil være bygningsmalere

I år er antallet af nye elever på erhvervsuddannelserne tordnet ned. I alt er der startet 18 procent færre elever. For uddannelsen til bygningsmaler er faldet så højt som 30 procent, påpeger SMVdanmark.

Selv om året ikke er slut, kan vi allerede nu konstatere, at der om lidt bliver markant færre nye lærlinge at tage af. I år er der forelø­bigt optaget cirka 7.500 færre elever på erhvervsskolerne sammen­lignet med samme periode sidste år. For bygningsmalere drejer det sig om 256 færre elever, en nedgang på 30 procent.
 
Det viser en analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder. Kasper Munk Rasmussen, chefkonsulent i SMVdanmark, er dybt bekymret over udviklingen.
 
- Det er et chokerende fald, vi ser på erhvervsuddannelserne. I forvejen står vi med en stor mangel på faglærte, og vores egen prognose viser, at der vil forsvinde 10.000 faglærte fra arbejds­markedet om året frem mod 2030. Nu viser disse tal, at vi måske er på vej mod en endnu værre situation, end vi regnede med, siger han.
 
Normalt vil erhvervsskolerne på dette tidspunkt have optaget omkring 42.000 kommende faglærte, men i år er der kun optaget 34.000. Antallet af nystartede har dermed taget et stort dyk på 18 procent, og tre ud af fire uddannelser er ramt af færre nystartede elever.
 
- Ligesom en række andre håndværksområder mærker bygningsmalerfaget en lavere interesse fra de unge i år.
 
- Næsten alle uddannelsesretninger er ramt. Nye elever, der vil være mekanikere, falder med 19 procent, anlægsgartnere med 43 procent, VVS med 20 procent, tømrere med 7, murere med 9, og sådan kunne man blive ved, siger Kasper Munk Rasmussen.
 
Læs hele artiklen ’Markant færre vil være bygningsmalere’ 
 
 
Billedtekst: Falder i optaget på erhvervsskolerne svarer til 7.500 personer. Hvis der ikke bliver sat ind, bliver det meget sværere at finde lærlinge til virksomheden ligesom Danmark i stor stil kommer til at mangle faglærte. Foto Torben Klint, Ritzay Scanpix
 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047