23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Oplevelsesrige facader på The Residence CPH

Vores mursten Hvid Marmor er med til at skabe et sandfarvet og homogent facadeudtryk på The Residence CPH på Enghave Brygge.

Spejlblankt vand og lyse sandfarver går som bekendt godt i spænd, hvilket i dén grad kommer til udtryk i københavnerbydelen Enghave Brygge, hvor The Residence CPH er skudt i vejret.

Den 21.000 kvadratmeter store boligbebyggelse, der er beliggende på en ø med vand til alle fire sider, omfatter 182 lejligheder. Med de blandede boligtyper i forskellige størrelser henvender byggeriet sig til en bred vifte af mennesker.

The Residence CPH er tegnet af Mangor & Nagel – en del af AART, der har haft fokus på at skabe en bebyggelse, som danner en smuk ramme om livet i byen og tager afsæt i nærheden til vandet. Med afsæt i dette har arkitekten valgt vores mursten EW0109 Hvid Marmor, der skaber et elegant udtryk med den hvide og silkematte overflade og de lyse grålige nuancer.

Materialer i lyse og varme nuancer
For at imødekomme den høje grad af variation, som foreskrives i lokalplanen, har arkitekten arbejdet med at variere arkitekturen med detaljering og arkitektoniske virkemidler.

- Med ønsket om et så homogent udtryk som muligt, er der materialemæssigt arbejdet med en palet af varme, lyse nuancer. De lyse mursten fremstår sandfarvede på de store rolige flader og spiller sammen med det karakteristiske vandspejl, der som noget helt særligt omgiver byggeriet, fortæller Peter Foght-Sørensen, der er arkitekt hos Mangor & Nagel – en del af AART. Han fortsætter:

- Variationen i arkitekturen kommer til udtryk i bearbejdningen af vinduer, altaner og detaljering. Altanernes lyse, gyldne metaloverflade skaber kontrast til det matte murværk, der er tilført relief og detaljering.

Mønstermurværk skaber oplevelsesrige facader
The Residence CPH byder på mange fine detaljer i murværket på stueetagens facader:

- Vi valgte netop denne mursten, fordi den i form af lyshed levede op til det ønskede udtryk indenfor den økonomiske ramme. Samtidig er den lyse mursten sat sammen med en lyspigmenteret mørtel, der matcher farven på teglen og understøtter facadens rene udtryk, hvor sandfarven er gennemgående, forklarer Peter Foght-Sørensen og uddyber: 

- Det har derudover været vigtigt at understøtte den taktile oplevelse af teglen, så man får noget spændende at kigge på, når man bevæger sig på gadeplan. Murværksdetaljeringen giver relief og skaber modspil til den mere glatte og blanke murflade og bidrager dermed til den omtalte variation i arkitekturen.

 

Læs mere om projektet her

Egernsund Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Frederiksberg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10502306

Kontaktperson

LH
Line Helmark
Marketingdirektør
line.helmark@egernsund.com

Send til en kollega

0.062