23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mursten forbinder nyt og gammelt på Prins Henriks Skole

Den særlige Frederiksberg-ånd er en naturlig del af bydelens nye Prins Henriks Skole, der bygges omkring en ældre, bevaringsværdig bygning. Her spiller mursten en en hovedrolle i forhold til at forene det moderne byggeri med de ælde omgivelser.

Der er gode udearealer og legende arkitektur på skoleskemaet i Frederiksberg, hvor Prins Henriks Skole er under opførelse. Den 11.200 kvadratmeter store skole, der har hovedindgang ud mod Rolighedsvej, er tegnet af Holscher Nordberg Architecture and Planning og har Prins Henriks Skoles Ejendomsfond som bygherre.

Prins Henriks Skole er designet til at forene nyt og gammelt, da den bygges omkring og integreres med en karakteristisk og bevaringsværdig bygning af ældre dato. Arkitekten har til det moderne skolebyggeri udpeget vores blødstrøgne mursten EW0466 Kobber, fordi den på én gang skiller sig ud og passer ind i omgivelserne. Den rødlige Kobber-mursten er nemlig inspireret af bybilledets ældre bygninger i klassiske røde mursten.

Frederiksberg-ånd giver genklang
Den bevaringsværdige bygning, der indgår som en integreret del af det nye skolebyggeri, er kendetegnet ved gule mursten. Udover at den er med til at give skolebyggeriet identitet, bidrager den til at understrege den særlige historiske atmosfære, der præger Frederiksberg.

De nye bygninger er skabt i tæt samarbejde med Frederiksberg Kommunen stadsarkitekt, Claus Sivager, med fokus på gode materialer, detaljerigdom og smuk patinering. Nils Holscher, der er partner og arkitekt hos Holscher Nordberg Architecture and Planning, fortæller:

- Det er ikke ofte, at en ny skole opføres i en tæt bykontekst. Af hensyn til placeringen har det ikke bare været vigtigt at lade skolebyggeriet falde flot ind i omgivelserne, men i høj grad også at sikre gode, rumlige forhold for de kommende elever, centreret omkring basen, der sammenbinder det nye med det eksisterende byggeri.

- Også gode udearealer har været i fokus. Derfor er der skabt et varieret og grønt bevægelseslandskab, der spiller sammen med de bevaringsværdige træer på grunden, samtidig med at en del af tagfladen tages i brug til ophold.

Læs mere om projektet her

 

 

Egernsund Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Frederiksberg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10502306

Kontaktperson

LH
Line Helmark
Marketingdirektør
line.helmark@egernsund.com

Send til en kollega

0.063